Roşiile şi varza te scapă de inflamaţii
Ca să lupţi împotriva diverselor inflamaţii cronice din organism, pe lângă tratamentul medicamentos, poţi profita de puterea vindecătoare a fructelor şi a legumelor cu efect antiinflamator. Citeşte în revista „Click! pentru femei" care sunt acestea!
Varza. Bogate în fibre, vitamina C şi beta caroten, cruciferele, cum sunt varza şi broccoli, conţin şi alte substanţe preţioase, cum ar fi glucozinaţii.
Toate acestea au virtuţi terapeutice extrem de importante în lupta cu multe boli grave cum ar fi cancerul.
Ideal ar fi să le mănânci o dată sau de două ori pe săptămână, dacă suferi de diverse inflamaţii (reumatism, colon iritabil).
Nucile. Când vrei să cumperi nuci, ia-le întotdeauna în coajă. Ea protejează miezul plin de acizi graşi Omega-3.
În caz contrar, rişti ca nucile să fie râncede şi în loc să se opună reacţiilor inflamatorii ale organismului (febră, umflătură, durere, roşeaţă), le susţin şi le sporesc.
Nucile au în componenţa lor şi vitamina E, care acţionează contra radicalilor liberi, reducând inflamaţia.
Macroul. Peşte la îndemâna oricui prin preţul accesibil, macroul este vestit pentru virtuţile lui antiinflamatoare datorate acizilor graşi Omega-3.
Pe lângă aceşti protectori ai organismului, macroul furnizează şi proteine de bună calitate, minerale, cum sunt magneziul, cu efect antistres, şi seleniu, un bun antioxidant.
Tot el îţi oferă şi vitaminele B şi D, importante în lupta cu procesele inflamatorii.
Mai citeşte în Click! pentru femei:
Cum treci peste o despărţire Soluţii care-ţi salvează familia de la faliment
Roşia. Licopenul, cea mai mare bogăţie din compoziţia chimică a roşiilor, te ajută să combaţi orice inflamaţie din corp.
Pentru o mai bună asimilare a lui, este suficient să prepari sosul de roşii cu ulei de măsline.
Ţelina. Banala ţelină este şi ea un mare ajutor în caz de inflamaţii, deoarece, la fel ca rozmarinul, conţine acizi fenolici, capabili să blocheze acţiunea prostaglandinelor „rele", substanţe naturale care pot provoca tumefieri.
În plus, aceşti acizi au darul de a stopa creşterea celulelor tumorale.