Specialiștii trag un semnal de alarmă! Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pepene de la frigider

Adaptarea dietei pe caniculă poate contribui semnificativ la confortul nostru și la starea generală în perioadele cu temperaturi extreme.

De ce nu e bine să consumăm pepenele rece / foto: Pixabay
De ce nu e bine să consumăm pepenele rece / foto: Pixabay

Este important să fim atenți la ce și cum consumăm alimente și băuturi pentru a ne menține sănătoși și hidratați în zilele toride.

Pepenele rece, o soluție tentantă, dar nu ideală

Deși la temperaturi foarte mari suntem tentați să bem apă cu gheață, sucuri cu gheață sau să mâncăm pepene foarte rece, medicii avertizează că acest obicei poate fi dăunător pentru temperatura corpului nostru.

Chiar dacă pe moment ne simțim bine, pe termen lung acest comportament nu este recomandat. Dr. Anca Hâncu explică faptul că alimentele foarte reci pot provoca un efect termic nedorit asupra corpului nostru. Inițial, acestea ne răcoresc, dar ulterior ne încălzesc din nou, deoarece organismul trebuie să depună efort pentru a digera alimentele.

„Corpul nostru încearcă să scadă temperatura pentru a face față căldurii excesive și, atunci, dacă noi îi dăm alimente foarte reci sau foarte calde, cum ar fi supa fierbinte sau pepenele foarte rece, va apărea acel efect termic al alimentelor,” explică dr. Anca Hâncu, citată de Antena 3 CNN.

În schimb, este recomandat să consumăm alimente foarte ușoare la temperaturi potrivite pentru a menține un echilibru termic adecvat în organism.

Pepenele și băuturile la temperatura camerei

În multe țări cu climat cald, oamenii consumă ceaiuri calde în loc de băuturi reci, însă nici acest lucru nu este ideal în timpul verii.

„Nu ne ajută nici ceaiurile fierbinţi. Ele trebuie să fie la temperatura ambientală, chiar puțin mai jos, pentru că organismul va depune un efort pentru a readuce orice lichid la temperatura corpului nostru și atunci îi dăm o muncă suplimentară, care ne poate încălzi,” adaugă dr. Hâncu.

În ceea ce privește apa pe care o bem, fie că este minerală sau plată, cel mai bine este ca ea să nu fie cu gheaţă, dar nici la temperatura camerei. Apa plată sau minerală, consumată la o temperatură moderată, poate ajuta la menținerea hidratării și a confortului termic fără a solicita suplimentar organismul.

Adoptarea unor obiceiuri alimentare corecte în perioadele de caniculă poate contribui semnificativ la menținerea stării de bine și la prevenirea problemelor de sănătate legate de căldura excesivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net