Statisticile care îi îngrijorează pe specialiști! Românii nu au grijă deloc de dieta lor

Se pare că o masă sănătoasă nu este deloc primul lucru la care se gândesc românii, atunci când gătesc. De asemenea, nici sportul nu este foarte popular în țara noastră, iar statisticile îi îngrijorează pe specialiști.

Românii nu au grijă la ce mănâncă / foto: Freepik
Românii nu au grijă la ce mănâncă / foto: Freepik

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, ciferele publicate de către Institutul Naţional de Statistică nu sunt deloc unele încurajatoare. Din totalul populației țării noastre, cu vârsta de cel puțin 15 ani, se pare că numai 8,4% urmează un regim alimentar sănătos.

Dintre aceștia, un procent de 71,1% spun că țin un regim ce se concentrează asupra consumului redus de sare, 62,2% spun că se feresc și de grăsimi, în timp ce 51,2% evită consumul exagerat de zahăr. În privința evitării numărului ridicat de calorii, se pare că numai 24,5% dintre aceștia țin un asemenea regim.

Se pare că femeile sunt cele care au mai multă grijă de propria lor sănătate. Un procent de 9,8% dintre acestea au spus că urmează un regim alimentar, în timp ce în rândul bărbaților, acest procent este de numai 6,8%.

„Nu trebuie neapărat să fim bolnavi pentru a ţine regim alimentar. Din păcate, românii asociază regimul alimentar cu o boală, iar acest lucru este total greşit”, spune, conform sursei, nutriționistul Alin Radu.

Românii nu mănâncă sănătos

Atunci când vine vorba despre activitatea fizică, în care este inclus și mersul pe jos, se pare că un procent de 92,7% din populația țării noastre a avut, măcar vreme de 10 minute pe zi, activitate fizică.

„Este bine să avem un stil de viaţă sănătos din toate punctele de vedere. Astfel, alimentaţia sănătoasă trebuie să fie acompaniată de sport, de plimbări. Ar fi bine să ne deplasăm spre locul de muncă pe jos, să renunţăm la maşini sau la transportul în comun. Aceste două elemente, alimentaţia şi sportul, funcţionează foarte bine împreună.

Este îngrijorător că românii nu pun încă accent pe alimentaţia sănătoasă şi pe exerciţiile fizice, din acest motiv şi speranţa de viaţă este scăzută la nivel naţional”, a declarat, conform sursei citate, nutriționistul Alin Radu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net