Vești importante pentru românii care suferă de dizabilități! Ce decizie a luat Guvernul

Vești bune pentru românii care suferă de dizabilități! Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a anunțat că aceștia urmează să primească carduri electronice de carburant pentru transport!

Aceștia vor primi carduri electronice de carburant pentru transport / foto: Shutterstock
Aceștia vor primi carduri electronice de carburant pentru transport / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la Digi 24, pentru persoanele care suferă de handicap grav, cheltuielile anuale asigurate de către aceste carduri sunt de 1.500 de lei, pentru alimentarea cu carburant. În același timp, pentru cei care au un handicap accentuat, suma este de numai 750 de lei. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

„Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu deţin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul”, a scris Cristian Vasilcoiu, potrivit sursei citate.

În Hotărârea de Guvern adoptată joi, autoritățile au decis să simplifice procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele care suferă de handicap grav, ori accentuat. De asemenea, s-a introdus și cardul electronic de carburant.

Va fi oferit cardul electronic pentru carburant

„Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, mai scrie în anunțul secretarului de stat.

În privința celor care nu dețin un autoturism, se pare că aceștia vor avea oportunitatea de a opta pentru bilete de transport interurban, fie cu trenul, ori cu autocarul.

„Opţiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)”, mai spune în anunțul secretrului de stat, conform sursei citate.

Această cerere scrisă trebuie depusă de către reprezentatul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist, însoțitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal, ori persoana ce se ocupă de creșterea copilului. Astfel, persoanele care suferă de handicap pot beneficia de noua metodă de ajutor introdusă de către autorități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net