Știți că sardina este un aliment esențial în dieta anti-îmbătrânire?

Ultima actualizare:

    Sardinele trebuie consumate de patru ori pe săptămânăSursa foto:nutriționist...
Sardinele trebuie consumate de patru ori pe săptămânăSursa foto:nutriționist...

Cercetătorii nutriționiști americani au convingerea că sardinele joacă un rol esențial în ”dieta anti-îmbătrânire”. Specialiști americani au descoperit acest lucru după mai mulți ani de studii când sardinele au fost testate pe persoane cu vârste cuprinse între patruzeci și șaptezeci de ani. Primele constatări surprinzătoare ale cercetătorilor se refereau la aspectul pielii feței.

După ce subiecții au consumat timp de o săptămână sardine, pielea feței lor era întinerită: mai netedă, fină și căpătase o culoare trandafirie.  Mai mult, oricine putea observa că, aproape într-o lună, ridurile, cutele inestetice și petele hepatice, care le  brăzdau fața, cu puțin timp în urmă, au dispărut treptat. De asemenea, și la alte zone ale corpului s-au constatat ameliorări vizibile: de exemplu, tegumentul aspru și uscat din jurul coatelor s-a netezit și el. Totodată, dieta cu sardine a avut efecte foarte bune și asupra pacienților cu boli coronariene și insuficiențe cardiace, pentru că funcția inimii lor s-a îmbunătățit în mod vizibil. Și asupra creierului, dieta aceasta a avut efecte surprinzătoare asupra subiecților: și luciditatea s-a accentuat, și  memoria s-a îmbunătățit.

Concluziile specialiștilor  

Aceste efecte surprinzătoare constatate de cercetători se explică prin faptul că sardinele conțin acizi nucleici. ” Există două feluri de acizi nucleici  care se numesc : A.R.N și A.D.N. Atunci când celulele noastre sunt hrănite cu acizii A.R.N., prin intermediul alimentelor care  conțin acești acizi în cantități importante, faptul acesta ne prelungește viața”.  

 Referitor la sardine, specialiștii recomandă ca acestea să se consume de patru ori pe săptămână. De asemenea, s-a constatat că  și alte alimente marine ( homarul, stridiile, somonul), precum și unele legume : sfecla, zarzavaturile și țelina  conțin  acizi nucleici sau substanțe care produc acizi nucleici. ”Când în dieta noastră cotidiană introducem alimentele care conțin acizii nucleici, atunci  hrana aceasta ne ajută să trăim mai mult, fără probleme de sănătate”, susțin cercetătorii nutriționiști americani.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net