Care era melodia preferată a regelui Mihai. Nu mulți români au auzit de ea

5 ianuarie 2024 16:37   Fapt divers

Puține personalități au captat atenția publicului din țara noastră la fel de mult precum Regele Mihai. Chiar și în ziua de astăzi, o mulțime de oameni rămân fascinați de viața lui, mai ales atunci când vine vorba despre fapte ce țin de personalitatea acestuia. Iar doar foarte puțini dintre noi știu care era muzica favorită a Regelui.  

Nu foarte mulți români știu acest lucru, însă muzica era extrem de importantă pentru Regele Mihai. Odată cu lansarea CD-ului „Muzica Regelui”, cu câțiva ani în urmă, Principesa Margareta a vorbit despre pasiunea pe care acesta o avea pentru muzică.

„Muzica a însemnat foarte mult pentru Rege când era în exil. A fost ceva esențial pentru el”, a mărturisit la acea vreme Principesa Margareta. Mai mult decât atât, aceasta a mai spus publicului că melodia favorită a Regelui Mihai era „Poema română”, de George Enescu. Se pare că acesta o ascuta adesea în timp ce se afla în exil, alături de familia sa. Principesa Margareta mai spunea că, prin intermediul muzicii, reușea să se simtă apropiată de România.

Mai mult decât atât, aceasta a mai spus că piesa favorită a Reginei Ana era „Bolero”, de compozitorul francez Maurice Ravel.

Care erau melodiile preferate ale Regelui Mihai

Pe CD-ul intitulat „Muzica Regelui”, în care românii pot asculta 15 piese extrem de dragi Regelui Mihai, se află titluri și nume precum „Marșul Carol I”, de Iosif Ivanovici, cât și „Luarea Plevnei”, de Anton Kratochwill. Evident, „Poema română”, a lui George Enescu, nu putea lispi din cele 15 melodii cuprinse în CD-ul cu muzica favorită a Regelui.

De asemenea, se pare că acesta mai era și fan al unor compoziții faimoase, pe care chiar și cei mai puțin familiarizați cu acest stil de muzică le pot recunoaște. Vorbim aici despre compoziții ale unor nume faimoase, precum Franz Liszt, sau Ludwig van Beethoven. În plus, se pare că Regele Mihai nu se limita doar la opere clasice, el mai asculta și muzică ușoară.

Mai multe