Doi români, în fruntea cerșetorilor din Germania și Norvegia. Cum îi „recrutau” pentru a face bani

Oamenii legii au intervenit în forță după ce au aflat că două persoane din județul Gorj exploatau persoane, pe care le trimiteau să cerșească în Germania și Norvegia. Cei doi suspecți au fost reținuți de autorități pentru următoarele 24 de ore.

image

Potrivit celor de la adevarul.ro, oamenii legii au efectuat chiar astăzi (5 ianuarie) percheziții domiciliare în județul Gorj, la proprietățile celor bănuiți că sunt implicați în acest caz. 

„Polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în județul Gorj și 4 mandate de aducere (față de 2 persoane cercetate și 2 martori), într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane”, au comunicat cei din cadrul Poliției Gorj, potrivit sursei citate.

Mai precis, autoritățile au pus în aplicare 3 mandate de percheziție, cât și 4 mandate de aducere, 2 fiind pentru persoane cercetate, în timp ce celelalte aveau în vedere martori. Suspecții implicați în acest caz sunt cercetați pentru infracțiunea de trafic de persoane.

Autoritățile au efectuat percheziții în județul Gorj

Se pare că cele două persoane suspectate ar fi folosit violența pentru a obliga alte persoane să practice prostituția și cerșetoria. Aceste infracțiuni ar fi fost comise în perioada mai 2016 - decembrie 2017.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în anul 2016, persoanele vizate, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit, în afara țării, ar fi transportat mai multe persoane în orașele Oslo și Berlin, pe care le-ar fi obligat să practice cerșetoria, în baza unui program și itinerariu prestabilite, reținându-le actele de identitate”, au mai spus polițiștii.

În urma perchezițiilor domiciliare, autoritățile au descoperit mai multe sume de bani, ce au și fost confiscate. 

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați 12.600 de lei, 300 de euro, 2.000 de coroane norvegiene, 350 de coroane daneze, 4 telefoane mobile și mai multe înscrisuri necesare în documentarea cauzei”, au transmis autoritățile, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net