Povestea copacului arestat în urmă cu 125 de ani de un ofițer beat! Se află și acum în lanțuri

Pare o glumă, însă este o poveste complet reală! „Arborele înlănțuit” din Peshawar, Pakistan, este arestat din 1899, când un ofițer britanic a decis să-i dea o lecție pentru că... „fugea” de el. De atunci a rămas în lanțuri.

Copacul inlantuit din Pakistan
Pomul a fost înlănțuit în 1899 (Foto: Facebook)

În urmă cu 125 de ani, un ofițer britanic beat pe nume James Squid a efectuat una dintre cele mai bizare arestări din istorie în Landi Kotal, un oraș de lângă granița Torkhan. Convins că pomul încerca să fugă de el, Squid a ordonat să fie înlănțuit de pământ și arestat.

 „Arborele înlănțuit” atrage o mulțime de turiști în zonă

Lanțurile au rămas pe loc de atunci, iar o placă spune povestea arestării bizare, pentru turiștii curioși care vin să-l vadă cu ochii lor, relatează Oddity Central. „Sunt arestat”, scrie pe placă. „Într-o seară, un ofițer britanic, extrem de beat, a crezut că mă mut din locația mea inițială și a ordonat sergentului să mă aresteze. De atunci sunt arestat.” Turiști din lumea întreagă vin anual să viziteze copacul „prizonier”. 

Localizat la Khyber Rifles Officers Mess, în Landi Kotal Way, „Arborele înlănțuit” atrage mulți turiști care îl consideră amuzant. Totuși, localnicii consideră arborele un simbol al opresiunii britanice asupra populației locale.

„Prin acest gest, britanicii le-au dat de înțeles oamenilor tribului că, dacă îndrăznesc să acționeze împotriva lor vor fi pedepsiți într-un mod similar”, a comentat un localnic, conform sursei citate mai sus.

Până în 1956, Pakistanul a făcut parte nominal din Imperiul Britanic ca un Dominion federal post-independență, după împărțirea Indiei Britanice în 1947. Limba engleză este vorbită și înțeleasă în mod obișnuit chiar și în satele din Pakistan. Pakistanul a părăsit Comunitatea Națiunilor (Commonwealth) în 1972, în semn de protest față de recunoașterea independenței Bangladeshului, înainte de a se alătura din nou în 1989.

În ciuda trecutului său controversat, „Arborele înlănțuit” din Peshawar rămâne un reper important, unul care atrage turismul atât de necesar în zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
ceai plante jpeg
amazoane jpg
loto jpeg
stil de viata 1536x1025 jpg
index webp
Magda Myszczynska colaj instagram jpg
fratii ioan si viorel micula adevarul jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net