Cât de rău e Mitică Dragomir! A sărit la bătaie, pe Calea Victoriei. Și Robert Turcescu a ajuns la secție

9 noiembrie 2022 8:52   Fapt divers
Ultima actualizare:

Celebrul protestatar bucureștean, Marian Ceaușescu, un veritabil vânător al foștilor și actualilor politicieni sau afaceriști acuzați de acte de corupție, l-a pândit, marți seara, 8 noiembrie, pe Mitică Dragomir.

Nea Mitică a pus mâna pe extinctor

Nea Mitică de la Ligă, așa cum i se spunea pe vremuri lui Dragomir, fusese invitatul lui Robert Turcescu la B1 TV. La finalul emisiunii, Marian Ceaușescu a pornit camera video și transmisiunea live, pe Facebook, anunțându-și urmăritorii că pregătește o confruntare, în plină stradă, cu Mitică Dragomir.

Imaginile cu nea Mitică defilând pe holurile înguste ale B1TV, în încercarea de a evita întâlnirea cu Marian Ceaușescu sunt cu adevărat hilare. Îmbrăcat în negru și cu o pălărie elegantă, cu boruri largi, acesta făcea un du-te-vino prin încăperile stației TV, de pe Calea Victoriei, din București. La un moment dat poate fi auzit cum strigă ceva și chiar a luat un extinctor în brațe, pentru a-l intimida pe Marian Ceaușescu.

Protestatarul îl aștepta afară, pentru a-i înmâna acestuia un steguleț roșu, cu secera și ciocanul și acronimul PCR(n.r. Partidul Comunist Român). În stilul caracteristic al lui Marian Ceaușescu, discursul său a inclus, printre altele, termeni precum „borfaș”, „milițian” sau „escroc”.

În cele din urmă, după o scurtă cursă de-a șoarecele și pisica, Mitică Dragomir a ieșit din sediul televiziunii și s-a năpustit asupra lui Marian Ceaușescu, lansând niște tentative de lovituri cu picioarele, care, mai degrabă, aduceau aminte de anii lui de glorie, în fotbalul oltenesc, la Scornicești.

Din inerția loviturilor a ajuns să facă o piruetă, ajungând să cadă peste niște decoruri de pe stradă, precum „Hopa, Mitică!”. A fost recuperat de un bărbat care părea că îl însoțește chiar pe Marian Ceaușescu, bunăvoința acestuia luându-l prin surprindere chiar și pe nea Mitică! Precum în zicala românească: „Hopa Mitică! Îl pui in cap și se ridică, cade-n fund și se ridică, nu se sparge, nu se strică, Asta e Hopa Mitică!”.

Marian Ceaușescu nu s-a lăsat și s-a apropiat mai mult, moment în care a fost luat în colimnator de șoferul lui Mitică Dragomir. Lucrurile au degenerat, iar între cei doi a existat clar o îmbrânceală, protestatarul acuzând faptul că ar fi fost lovit în ochi. Pe filmarea sa nu este surprins acest detaliu, întrucât camera a fost lovită.

Cert este că la secția de Poliție, pentru declarații, a ajuns și Robert Turcescu, gazda emisiunii, care nu a fost implicat deloc în conflictul din stradă. Liviu Mihaiu a publicat o fotografie cu Turcescu, între agenții de poliție. Ulterior, Robert Turcescu a comentat, pe platformele de socializare.

Robert Turcescu, îngrijorat de dispariția dezbaterilor civilizate

După bătaia de ieri seară, Mitică Dragomir vs. Marian Ceaușescu, după ce am citit mesaje, comentarii și chiar știri scrise "la cald", după ce am discutat telefonic cu prea-importantul șef al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, după ce am realizat din dialogul cu polițiștii că NU există camere de supraveghere în buricul Bucureștilor, după ce am văzut iar ce val de ură există în societatea românească (...), după ce mi-am dat seama ce mulți se BUCURĂ când se ajunge la înjurături, pumni și, în general, la violență, am realizat că această țară va avea parte foarte curând de evenimente tragice. Crește o tensiune socială greu de oprit, e multă dorință de a da cu pumnul, cu palma, cu ranga. E grav, dar nimeni nu pare ingrijorat. S-a rupt ceva în interiorul societății, ceva ce nu mai poate fi înnodat, lipit, reparat. E o ruptură cvasi-definitivă între ceea ce părea că suntem (popor tolerant, oarecum educat, non-violent) și realitate. Suntem gata să ne sfâșiem, s-a dat startul. Romania e o țară necondusă, e o țară în viraj necontrolat, e o țară izbită de toți pereții. Analfabeții scriu pe rețele de socializare, curvele sunt influenceri, interlopii se fac polițisti, proștii ajung miniștri, ipocriții dau lecții de morală publică.

E greu sa găsești un ins cu care sa porți un dialog civilizat, mai ales în contradictoriu. Înjurătura de mamă ține loc de contraargument. E din ce în ce mai greu să găsești un partener de drum pentru proiecte de durată. E criză mare de încredere și de loialitate. E greu și cu gramatica. Ne lipsesc toate acele elemente care alcătuiesc coloana vertebrală a unei națiuni mature. Ne-am împuținat sufletește, ne-am smochinit pe interior. Hai, înjurați încă o dată, dar n-o să puteți înjura ca proștii până la sfârșit...”, este analiza și concluzia publicată de Robert Turcescu, la finalul conflictului.

În dimineața zilei de miercuri, 9 noiembrie, Marian Ceaușescu a transmis, în direct, din fața Institutului Național de Medicină Legală, din București, spunând că îl va reclama pe Mitică Dragomir pentru că și-ar fi instigat șoferul să îl lovească. Marian Ceaușescu a arătat că s-a ales cu un ochi vânăt.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe