Robert Turcescu, furibund! Suportă consecințe după participarea la nunta lui Simion

Ultima actualizare:

Robert Turcescu suportă consecințele faptului că a luat parte la nunta liderului AUR, George Simion, politician controversat, cunoscut pentru ideile sale naționaliste. Jurnalistul a pierdut o distincție ce i-a fost acordată în 2005, iar reacția sa a fost pe măsură. 

image

Turcescu a rămas cu buza umflată, după a petrecut în stil mare la nunta anului de la Măciuca, organizată de liderul AUR, George Simion. Deși jurnalistul nu mai este o prezență pregnantă în mass-media, de ceva timp, gestul său de a lua parte la evenimentul organizat de politicianul AUR nu a rămas neobservat. 

Vezi și: Robert Turcescu, mesaj pentru Nadia Comăneci, la nouă ani după ce a făcut-o cerșetoare

Robert Turcescu a fost luat imediat în vizor de Societatea Timișoara, instituție care a decis să-i retragă premiul “Alexandra Indireș”, ce i-a fost acordat în 2005. Anunțul a fost făcut chiar de Societatea Timișoara, joi seară, membrii instituției nefiind de acord cu susținerea pe care Turcescu i-a acordat-o liderului AUR. 

Nu rata nici: Câți bani a dat Robert Turcescu pe locuința sa și prin ce mijloace a cumpărat-o

Așadar, în acest context, reprezentanții Societății Timișoara s-au declarat dezamăgiți de apariția lui Robert Turcescu la nunta lui Simion, moment în care și-a manifestat deschis simpatia față de un «lider extremist» 

Astfel, instituția nu a ratat ocazia de a aduce în discuție și autodenunțul lui Robert Turcescu din 2014, când a recunoscut, în direct la TV, că a lucrat sub acoperire pentru SRI. „Am fost locotenent colonel sub acoperire!”, a declarat jurnalistul în fața unei națiuni întregi. 

Citește și: Robert Turcescu revine în televiziune, la opt ani după ce a recunoscut că a lucrat sub acoperire

Societatea Timișoara a dat vestea că a decis să retragă premiul acordat lui Robert Turcescu, printr-un comunicat de presă oficial. 

„Societatea Timişoara a luat act cu îngrijorare şi mâhnire de poziţiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului ‘Alexandra Indrieş’ în anul 2005.

Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neaşteptat şi dezamăgitor prilej de a constata că domnul Turcescu şi-a exprimat, implicit şi explicit, simpatii pentru un lider extremist şi o formaţiune politică extremistă, aflaţi la antipodul valorilor promovate de Societatea Timişoara.

Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit.”, se arată într-un comunicat de presă al instituției, potrivit news.ro.

Află și: Cum am petrecut la nunta lui George Simion? Reporterul Click povestește!

Reacția lui Turcescu: «Am fost la nunta unora care au făcut pușcărie»

Reacția jurnalistului față de Instituția Timișoara nu a întârziat să apară. Robert Turcescu a transmis un mesaj dur către instituțiile ce aplică sancțiuni în virtutea oricărei ideologii, care se opune valului de «corectitudine politică». În același timp, jurnalistul recunoaște că a fost și la nunta unor personaje, care ulterior au fost condamnate la închisoare, dar și la alte evenimente organizate de personaje controversate.

„Un ONG din Timișoara mi-a retras un premiu acordat prin 2005 (!!!), deci acum vreo 17 ani (!!!), pentru vina de a fi mers la o nuntă! Noaptea minții. Am fost și la nunți de pesediști și la nunta unor jurnaliști de la trusturi concurente, și la nunta unora care mai apoi au făcut pușcărie, și la nunta unor sorosiști, neo-marxiști.

Am fost, de fapt, la nunțile unor oameni care m-au invitat la un eveniment important din viața lor. Și m-am bucurat cu ei. De a doua zi ne-am reluat disputele politice, profesionale sau ideologice, dacă a fost cazul. Nu i-am considerat însă niciodată suboameni, pentru că istoria ne învață că de la astfel de categorisiri/împărțiri/divizări s-au născut tragedii cumplite.

ONG-ul de la Timișoara pare însă să nu știe lecțiile istoriei. Faptul că îmi retrag mie acel premiu e insignifiant: nu l-am râvnit, nu l-am cerut, l-am primit prin poștă acum 17 ani in biroul de la București, via Timișoara, iar dacă-mi apare prin vreun CV e pentru că am acasă un sertar plin cu diplome și cu premii primite în ultimii 30 de ani.

Semnalul pe care-l transmit ei în societatea românească e grav, e mai mult decât "cine nu e cu noi, e împotriva noastră": e semnalul că de azi înainte va trebui să treceți pe o listă neagră toate cunoștințele, toți amicii care au devenit indezirabili pentru adepții "lumii noi" și ai "corectitudinii politice".

Despărțiți-vă, eventual prin luări de poziție publice, de toți amicii, cunoștințele sau chiar prietenii care sunt pe lista neagră a ONG-urilor de tipul celui de Timișoara! Dacă nevasta votează cu cine nu trebuie, divorțați acum, cât mai aveți timp! Ardeți cărțile scrise de autori care au avut sau au simpatii neconforme cu Minunata Lume Nouă!

Și, mai ales, aveți grijă la ce nuntă/botez/cununie civilă sau chiar înmormântare mergeți! Mie mi-au retras un premiu de acum 17 ani, asta e pistol cu apă, dar pentru voi nu se știe ce urmează...», a transmis Turcescu pe paginile de socializare. 

image

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net