Trucul ingenios care te scapă de probleme în bucătărie! Vei curăța vinetele în doar câteva secunde

4 august 2023 15:24   Fapt divers

Salata de vinete este una dintre preparatele favorite ale românilor, iar pe lângă faptul că este extrem de gustoasă, această mâncare este și foarte ușor de preparat. Însă, cum probabil știm cu toții, există un anumit moment, în timp ce preparăm salata de vinete, în care lucrurile devin atât de complicate încât mulți dintre noi preferă să gătească altceva! Este vorba curățarea coajei, un proces extrem de migălos, însă care poate fi rezolvat mult mai ușor!

Atunci când vine vorba despre preparate rapide, gustoase, care vor fi pe placul oricărei persoane de la masă, salata de vinete este o alegere ideală. Aceasta este extrem de ușor de pregătit, însă, există un moment anume care dă bătăi de cap celor mai mulți dintre noi! Cu siguranță că fiecare dintre noi știm despre ce este vorba, dacă am făcut vreodată salată de vinete! Da, problema este curățarea coajei vinetelor, un proces extrem de migălos, care ne dă atât de multe bătăi de cap încât mulți dintre noi preferăm să gătim altceva!

Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, ar exista un truc simplu pentru a face decojirea vinetelor mult mai simplă! Ei bine, dacă sunteți curioși, tot ce trebuie să faceți este să lăsați vinetele coapte să se răcească, apoi să le înfășurați bine în folie alimentară. Apoi, tăiați capătul vinetei dinspre codiță și să strângeți ușor leguma! În mod normal, miezul vinetei va fi împins, așa că veți scăpa de stresul decojirii legumei!

Puteți scăpa ușor de problema decojirii vinetelor

Cu acest truc simplu și ingenios, veți scăpa complet de cea mai neplăcută parte a pregătirii salatei de vinete, mai precis, decojirea legumelor! Acest proces migălos, care, în mod normal, ar dura destul de mult, va fi redus la o simplă chestiune de secunde! Iar indiferent dacă pregătiți salată de vinete, ori zacuscă, întreg procesul va fi mult mai simplu!

Iar după ce ați decojit vinetele, lăsați-le puțin la scurs, cu ceva sare grunoasă presărată pe ele!

Mai multe