Tragedie la Bacău: copii aruncați în râu de tatăl lor. Mama micuţilor, în stare de şoc

9 mai 2022 7:03   Național
Ultima actualizare:

Monștri cu chip de oameni! După tragedia de la Timișoara, unde o tânără mamă s-a sinucis, aruncându-se de pe un bloc împreună cu cei doi copii în vârstă de 3 și 6 ani, o nouă crimă a șocat România în acest weekend. 

Un tată şi-a ucis copiii

O ceartă între soți s-a sfârșit tragic pentru copii. După un conflict provocat, se pare, de o criză de gelozie, un tată din Bacău, în vârstă de 30 de ani, și-a amenințat partenera ca se va arunca în râu împreună cu cei doi copii - o fetiță care abia împlinise 5 luni și un băiețel în vârstă de 4 ani. Îngrozită femeia a alertat autoritățile. 

Oamenii legii au ajuns prea târziu 

Amenințările bărbatului nu au rămas la stadiul de vorbe aruncate în vânt. Însă polițiștii și salvamarii au ajuns prea târziu pentru a mai putea salva viața micuților.

Incidentul îngrozitor a avut loc la râul de la barajul Berești, județul Bacău. Acolo, tatăl nervos pe soție i-a luat pe cei doi copii și i-a aruncat în apele învolburate ale râului.

Citește și: Ultimele minute de viață ale femeii care și-a aruncat copiii de la etaj

Imediat după ce au fost alertați, polițiștii s-au grăbit să ajungă la fața locului pentru a inspecta zona. Nu a durat mult până ce i-au găsit pe cei doi copii în apa rece. Oamenii legii i-au scos pe aceștia din apele tulburi, acordându-le primul ajutor.

Ulterior, au sosit și ambulanțele. Medicii au încercat minute în șir, cu ajutorul manevrelor de resuscitare, să-i readucă pe copii la viață. Însă a fost în zadar. Astfel că tot ce a mai rămas de făcut a fost să constate decesele celor doi minori. 

Primele declarații ale mamei

Mama celor doi copii uciși cu bestialitate de tatăl lor a făcut primele declarații, la postul Antena 3. În stare de șoc, ea a mărturisit că bărbatul avea probleme psihice. Se pare că el fusese internat în trecut la un spital pentru bolnavii mintali.

„Știam că e un om nebun, știam că are prostii, dar nu m-am așteptat la asta. Ne-am mai certat, ne-am mai lovit, dar nu într-atât încât să îmi dau seama că îmi omoară copiii. Mi-a zis de fiecare dată că dacă îl mai supăr sau altceva că o să mă bage în mașină cu tot cu copii și ne aruncă. Acum o lună jumate am mai avut probleme și am chemat poliția și l-a luat și a fost internat la psihiatrie”, a declarat mama celor doi copii pentru Antena 3. 

Ea a mai spus că bărbatul o abuza fizic și a recunoscut că totul a pornit de la o criză de gelozie a partenerului: 

„Ne-am certat de ieri, că am apelat la cineva din greșeală și mi-a zis că am ceva cu persoana aia. Mi-a zis să îmi fac bagajul să plec. Am încercat să îmi adun toate de pe acolo. Azi când a venit acasă m-a întrebat ce face fata, am zis că doarme și m-a luat direct la bătaie. Ne-am certat, m-a bătut, am fugit afară. Mi-a luat fata din casă, fata dormea, mi-a arătat-o, mi-a zis că e ultima oară când o văd, a chemat băiatul după el, l-a băgat în mașină și a plecat”, a mai declarat femeia. 

Bărbatul e dat dispărut

Până la această oră, nu se știe ce s-a întâmplat cu bărbatul care i-a aruncat în râu pe cei doi copii. O operațiune de căutare a acestuia a fost demarată, atât în apele râului, în eventualitatea în care acesta și-a pus capăt zilelor, dar și pe uscat. 

Este al doilea dublu-asasinat care a îngrozit România în decurs de doar o săptămână. Weekendul acesta, Iulia, mama în vârstă de 32 de ani care s-a sinucis, ucigânduși și copiii, a fost înmormântată în același sicriu împreună cu ei. Ceremonia funerară i-a pus în difiultate pe preoți.  

Citește și: Înmormântarea Iuliei și a celor doi copii: preoții sunt puși în dificultate

Citește și: Verdictul Psihiatrului în cazul mamei sinucigașe din Timișoara

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe