Înmormântarea Iuliei și a celor doi copii: preoții sunt puși în dificultate

Ultima actualizare:

Preotul care va participa la funeraliile tinerei mame din Timișoara și a celor doi copii a descris cu greu modalitatea în care se va efectua slujba pentru mama sinucigașă.

Iulia s-a aruncat în gol, alături de cei doi copii
Iulia s-a aruncat în gol, alături de cei doi copii

Familia a făcut un gest simbolic. A decis să-i îngroape împreună pe cei trei, Iulia și cei doi copii, într-un singur sicriu. Asta îi pune în dificultate pe preoți, care nu pot oficia o slujbă pentru sinucigași, dar sunt nevoiți să o facă pentru copii.

Astăzi, 6 mai, cele trei trupuri neînsuflețite vor fi înmormântate la cimitirul din cartierul Freidorf, din Timișoara, notează Adevărul.

Iulia și copiii ei: slujbe separate, înmormântați împreună

În cazul sinucigașilor, Biserica Ortodoxă are reguli stricte privind înmormântarea și slujba religioasă. Sinuciderea este unul dintre cele mai grave păcate, deoarece persoanele care decid să-și pună capăt zilelor s-au lepădat de nădejdea în Dumnezeu.

Așadar, Biserica refuză să efectueaze ritualul funerar ortodox, dar cu anumite excepții. Conform hotărârii Sfântului Sinod, persoanele cu boli psihice, care nu au avut discernământ, au parte de o mică slujbă, care este făcută de un singur preot, doar pe marginea gropii. La slujbă, nu se trag clopotele.

Citește și Noi detalii în cazul sinuciderii de la Timișoara. Cum vor fi înmormântate victimele

Problema intervine aici pentru preotul care a decis să oficializeze înmormântarea pentru Iulia, deoarece familia a decis să-i îngroape pe cei trei în același sicriu. Chiar dacă preoții nu pot oficia slujba pentru Iulia, sunt nevoiți să o facă pentru copiii ei, de 2 și 6 ani.

Părintele Ionel Popescu, vicar eparhial și conducătorul parohial Iosefin, a fost cel desemnat să efectueze slujba religioasă pentru cei trei. 

Acesta a afirmat că în cei 40 de ani de preoție, ăsta a fost primul moment în care s-a întâlnit cu un asemenea caz, în care mai multe persoane sunt înmormântate în același sicriu. 

Chiar dacă sunt înmormântați împreună, copiii vor beneficia de o slujbă normală, în timp ce tânăra mamă va beneficia de o simplă rugăciune, în care nu i se va rosti numele.

„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. 

Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat părintele Ionel Popescu.

Sinuciderea care a înspăimântat Timișoara

La începutul acestei săptămâni, o sinucidere a fost raportată de către locatarii unui bloc cu 10 etaje de pe bulevardul Dâmbovița, din Timișoara. 

Vezi și Sinucidere la Timișoara! O mamă s-a aruncat în gol cu cei doi copii ai săi!

Polițiștii ce s-au prezentat au rămas uimiți de eveniment, în care o tânără mamă, de 32 de ani, a decis să-și pună capăt zilelor alături de cei doi copii ai săi, în vârstă de 2 și 6 ani. 

Iulia a fost absolventă a Facultății de Psihologie și lucra ca agent imobiliar. Aceasta urma să se recăsătorească cu fostul ei soț, cu care a făcut copiii. Soțul acesteia a primit vestea 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net