Orașul din România unde se va construi un nou stadion! Va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri

7 iunie 2024 9:47   Național
Ultima actualizare:

Un nou stadion cu o capacitate de 10.670 de locuri va fi construit în țara noastră! Autoritățile deja au aprobat proiectul! Autoritățile își doresc ca noul stadion să se deschidă în numai 30 de luni, iar suprafața totală de teren va fi de 91.211 de metri pătrați.

Un nou stadion modern urmează să fie construit în municipiul Slatina! Proiectul va fi ridicat în locul actualului stadion, iar autoritățile își doresc să termine construcția în numia 30 de luni.

„Astăzi, așa cum ni s-a promis de către domnul premier Marcel Ciolacu, Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire și Dotare Complex Sportiv Stadion 1 Mai, municipiul Slatina” a fost aprobat.

Mulțumim premierului României, Marcel Ciolacu, pentru sprijin, implicare şi angajament! Continuăm să dezvoltăm împreună Slatina pentru copiii noştri!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Emil Moț, candidatul PSD la Primăria Slatina.

„Acest proiect reprezintă un obiectiv de investiții major pentru municipiul nostru. Noul stadion va fi construit pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat, pe o suprafață totală de teren de 91.211 mp și va avea o capacitate de 10.670 de locuri”, a mai menționat acesta.

Stadionul Municipal 1 Mai va avea 10.670 de locuri

Deja au fost parcurse toate etapele pentru a fi obținute avizele necesare, iar proiectul merge înainte. Autoritățile spun că noul stadion urmează să fie construit în numai 30 de luni.

„Toate etapele de avizare din cadrul Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost parcurse, obținându-se avize favorabile”, mai menționează Emil Moț.

„Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare”, mai explică candidatul pentru primărie. Noul stadion urmează să aibă o capacitate de 10.670 de locuri, fiind un obiectiv major pentru municipiul Slatina.

Mai multe