Homemade sushi: rețeta delicioasă preparată chiar de tine acasă
Dacă ești fan mâncare asiatică, ei bine, cred că a venit timpul să înveți cum să faci sushi acasă, dacă nu știi deja. Avem o rețetă inedită, așa că ridicăți mânecile, că avem treabă. Nu multă, pentru că sigur vom petrece mai mult timp să devorăm mâncarea.
Cera Mihăilescu este cea care ne-a dat pontul, așa că noi tot ce putem face este să o preparăm. Să ne spuneți cum a ieșit, suntem curioși dacă și vouă vi s-a părut la fel de gustoasă. Această rețetă de sushi homemade este ușor de preparat.
Sushi – homemade
Ingrediente:
- un pahar de orez pentru sushi
- un pahar de apă
- oțet pentru sushi
- brânză Philadelphia
- brânză Almette
- 500g somon
- 500g ton
- 2 avocado
- 2 castraveți
- alge uscate
- sos soia
- wasabi
- sare
- zahăr
- rulou de bambus (pentru realizarea roll-urilor de sushi)
Mod de preparare:
Spălați orezul foarte bine până când apa rămâne transparentă. Orezul special pentru sushi este bogat în amidon și după fierbere se lipește mai bine de alge. Puneți un pahar de orez cu un pahar de apă, 3 linguri de oțet special pentru sushi, o lingură de sare și o lingură de zahăr într-o oală și fierbeți la foc mic timp de un sfert de oră.
Citește și: Cum prepari, pas cu pas, rețeta lui Bebeto Yildirim – concurent la „Mâncare pe care”, la Acasă
După fierbere, lăsați orezul în oală cu capacul pus timp de 10 minute, pentru a se răci.
Îmbrăcați ruloul de bambus în folie de bucătărie din motive de igienă. De asemenea, la sfârșit acesta va fi mai ușor de spălat și curățat.
Puneți o foaie de alge peste ruloul de bambus și întindeți orezul pe toată suprafața acesteia, în strat subțire. Puneți peste orez crema de brânză Philadelphia amestecată cu brânza Almette. Puneți fâșiile de castravete, după care adăugați bucățele de somon sau ton.
Citește și: Rețetă de smoothie cu zmeură. Cel mai bun desert pentru zilele călduroase de vară
Începeți să rulați încet și atent ruloul. Cu cât îl strângeți mai bine, cu atât păstrați niște măsuri bine stabilite, iar ruloul va ieși impecabil: nu se desprinde, nu ies legumele în exterior, totul rămâne lipit și devine ușor de tăiat, folosind un cuțit bine ascuțit, introdus de fiecare dată în apă rece.
La sfârșit, ornați rulourile de sushi cu fâșii de avocado. Serviți cu sos de soia și wasabi.
Oaspeții oferă note felurilor de mâncare servite
Cera Mihăilescu este concurentă în emisiunea „Mâncare pe care”, de la postul Acasă. La 28 de ani, a fost aleasă în primii 10 designeri din România la un eveniment ținut la Palatul Ghica, unde a întâmpinat-o pe Naomi Campbell.
Cinci bucătari amatori concurează pentru premiul de 5.000 de lei, găzduind în incinta propriei case o cină cu trei feluri de mâncare.
Citește și: Pulpă de rață cu sos de portocale și varză roșie. Rețeta delicioasă a Cristianei Dobre
La sfârșitul serii, fiecare oaspete va acorda note, atât preparatelor, cât și atmosferei menținute. Pentru a obține cel mai bun punctaj, fiecare participant se va baza atât pe abilitățile sale culinare, cât și pe cele mai galante gesturi ospitaliere.
Cine sunt concurenții din această săptămână
În această săptămână, Cristiana Dobre, Alexandru Însurățelu, Cera Mihăilescu, Daniela Berbece și Alex Mateescu se vor lupta în cadrul acestui show culinar.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!