Ingredientul secret pe care trebuie să îl punem la varza murată! Toate gospodinele cu experiență îl folosesc, așa va rămâne mereu crocantă
Varza murată, deși nu este deloc dificil de făcut, necesită un ingredient secret care îi va da un gust mai delicios ca oricând! Este vorba despre busuioc, pe care nu trebuie să îl uităm atunci când punem murăturile.
Pentru gospodinele din țara noastră, toamna este un adevărat deliciu culinar. În această perioadă din an ne vom bucura de preparate precum pastrama, mustul, iar, nu în ultimul rând, vom începe să punem murăturile pentru iarnă.
Iar atunci când vine vorba despre varza murată, deși este extrem de simplă de pregătit, dacă vrem să aibă un gust delicios și unic, nu trebuie să uităm să îi punem busuioc!
Doar un singur buchețel de busuioc pus la fiecare butoi va oferi un gust aparte verzei murate. În plus, acest ingredient ingenios ne poate ajuta să evităm o mare problemă: baloșirea verzei murate! Mai precis, acest lucru înseamnă că varza va fi prea moale și nu va mai avea nicio textură.
De ce trebuie să punem busuioc la varza murată
Busuiocul, pe lângă un gust deosebit, vine și cu anumite proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Astfel, el devine un fel de scut natural care ne va ajuta varza murată să devină băloasă.
Astfel, acesta ne va ajuta varza murată să rămână crocantă și să își păstreze un gust intens, de care nu ne vom mai sătura. Iar cum deja înaintăm tot mai mult în septembrie, este important să nu uităm de acest truc, atunci când pregătim murăturile.
Ce trebuie să știm atunci când pregătim varza murată
Mai mult decât atât, până să ajungel ma ingrediente speciale precum busuiocul, este foarte important să fim atenți și la varza pe care o cumpărăm!
Este indicat să alegem varză de toamnă, care să nu pară a fi fost atacată de insecte. Trebuie să verificăm și calitatea frunzelor, care trebuie să aibă frunze cât mai fine și nervuri cât mai mici. Iar, cel mai important, nu trebuie să uităm să adăugăm și puțin busuioc!