Thurzó Zoltán a doborât record după record! Cum a reușit să cânte șase zile fără oprire

Thurzó Zoltán din Oradea a intrat în Cartea Recordurilor cu două performanţe care vor fi greu de egalat. Pianistul a cântat pe Everest, la o altitudine de peste 5.300 de metri, iar săptămâna trecută a realizat o nouă performanţă extraordinară: a cântat şase zile şi şase nopţi fără oprire, doborând astfel recordul anterior, stabilit în 2015.

Thurzó Zoltán are deja  o diplomă de Cartea Recordurilor  şi acum va mai primi una. Foto: Facebook
Thurzó Zoltán are deja o diplomă de Cartea Recordurilor şi acum va mai primi una. Foto: Facebook

Performanţa de a cânta, în luna iunie, timp de 132 de minute la o temperatură de -3 grade şi la o altitudine exactă de 5.324 de metri i-a fost recunoscută de cei de la Guinness World Records.

„Am primit astăzi o scrisoare importantă de la Londra: de azi am devenit oficial recorder mondial Guinness World Records cu proiectul meu de muzică clasică „Imn la înălţime”!, anunţa zilele trecute Thurzó Zoltán (39 de ani), pe pagina sa de Facebook. Nici nu i-a venit bine scrisoarea ce-i atestă recordul, că orădeanul nostru a mai bătut unul!

Citește și: Iată cele mai mari ciudățenii din Cartea Recordurilor 2022

Săptămâna trecută, Zoltán a cântat la pian 130 de ore, adică aproape 6 zile fără oprire, doborând astfel recordul stabilit în 2015 de indianul Mrityunjay Sharma, care a rezistat 127 de ore, 8 minute şi 32 de secunde, la pian.

Soţia şi căţeluşul au fost lângă el  tot timpul cât a cântat: 130 de ore
Soţia şi căţeluşul au fost lângă el tot timpul cât a cântat: 130 de ore

A fost alimentat cu linguriţa în timp ce cânta

Pianistul orădean s-a antrenat mai bine de trei ani pentru această performanţă şi ne-a povestit în amănunt cum a reuşit.

„Am avut permanent lângă mine un psiholog, nutriţionişti şi în special familia, care m-a încurajat permanent”, ne-a povestit recordmanul.

Vezi și: Ele sunt vedetele care au prins un loc în Cartea Recordurilor 

A învăţat tactici de respiraţie, cum să se hrănească în timp ce cântă, dar şi cum să se odihnească în acest timp. Totul calculat matematic.

„În cele şase zile şi şase nopţi de cântat am avut pauză câte 5 minute în fiecare oră. Pentru a mă putea odihni, cântam şi 23 de ore continuu pentru a strânge cele 5 minute de pauză într-o pauză mai lungă, pe care să o folosesc pentru odihnă”, ne-a mai povestit pianistul.

În iunie a interpretat Imnul  României pe Everest
În iunie a interpretat Imnul României pe Everest

Thurzó Zoltán a fost hrănit cu linguriţa în timp ce cânta, iar în scurtele pauze se hrănea cu ouă, caşcaval, pâine, foarte puţină carne, legume, banane, ciocolată neagră. O alimentaţie extrem de bine gândită şi calculată de prietenii lui nutriţionişti Daniel Erdei şi Etel Eniko Totok. Periodic, un maseur profesionist i-a masat zona cervicală, umerii şi spatele şi au fost folosite şi benzi chineziologice pentru a ajuta circulaţia sanguină şi limfatică.

Pentru a cânta pe Everest a urcat  la peste 5.000 de metri altitudine
Pentru a cânta pe Everest a urcat la peste 5.000 de metri altitudine

Thurzó şi-a început concertul cu imnul României, apoi a interpretat imnul Ungariei. În total, pianistul orădean a interpretat peste 170 de piese, iar sonatele de Mozart au fost cântate integral de 11 ori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bullying bataie copii elevi FOTO Shutterstock jpg
alfred bulai acuzat abuzuri sexuale 1 logo webp
Banner Denise Rifai
Banner Vica Blochina
image
actualitate.net
image
actualitate.net