Chef Florin Dumitrescu are o relație perfectă cu soția sa, Cristina Sima: „Noi nu căutăm să fugim unul de celălalt. Sau să avem timp separat”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Chef Florin Dumitrescu (38 de ani) este un bărbat împlinit pe toate planurile. Are un job frumos, care îl satisface, este jurat la MasterChef de la PROTV, și nu poate trece deloc neobservat și  are o familie frumoasă și fericită. Ce ar mai putea să își dorească mai mult? 

Despre armonia de la el de acasă și sezonul 10 MasterChef România, Chef Florin Dumitrescu ne-a povestit, exclusiv pentru Click!

“Concurenții sunt speciali, sunt buni”

Cum este sezonul 10 MasterChef? Am înțeles că toată lumea îl laudă că ar fi cel mai bun!

Eu cred că e cel mai bun sezon. La fiecare proiect pe care îl lansezi, toți zic că e cel mai bun. Se vede că e cel mai bun de până acum, din toate cele 10 sezoane.

Și concurenții cum au fost la filmări? V-au dat bătăi de cap sau nu?  

Concurenții sunt foarte mișto, sunt foarte vii. Sunt speciali, sunt buni.  

Au venit cu preparate mai bune ca în sezonul trecut?  

Nu e vorba neapărat de calitatea preparatelor.Sunt foarte acolo, sunt foarte prezenți. Știu să gătească bine. Și pe lângă asta sunt și “plăcubili”. Adică, ori  îi urăști, ori îi iubești, e simplu aici.  

Și Chefii cum s-au bătut pentru  preferații lor? Au existat divergențe în alegerea concurentului?  

Nu există. Noi nu avem partipriuri de genul ăsta aici. Pentru că la noi  mâncarea contează foarte mult. Am avut o selecție de concurenți foarte buni. Un casting foarte bun de concurenți și sincer puzzle-ul era în așa fel încât oricare rămânea și gătea bine era și mișto. 

Eu am avut un preferat, să zicem, pe Șmuță. Mi-a plăcut foarte mult de Șmuță. Mi-a plăcut stilul lui, cum e el. Mi-a mai plăcut foarte mult de Horia de la Câmpina, să-l vedeți în main kitchen. Nu vă dau prea multe spoilere, dar gătea foarte mult și după aceea a început să gătească foarte minimalist. A reușit să evolueze acolo unde i-am cerut noi, unde încercăm noi să-l cizelăm.

V-a impresionat prin felul ăsta? 

Nu numai prin asta. Ne-a impresionat pentru că reușea să depășească momentele  corect.   

Ce fel de mâncare v-a atras atenția în sezonul 10MasterChef?  

Nu pot să zic că a fost un fel de mâncare care să ne impresioneze foarte tare. Dar au fost feluri de mâncare  unde noi am simțit cumva pasiunea omului. Adică n-a venit nimeni cu pietre, n-a venit nimeni cu viermi sau cu chestii din astea extravagante care să te pună un pic pe gânduri. 

Oamenii au venit cu mâncarea pe care o gătim și noi toți acasă. Sau o mâncare pe care o gustăm pe la restaurant. Și fix prin simplitatea felurilor lor de mâncare, pe noi ne-a impresionat și felul lor de a fi. 

“Ce mi-a plăcut mie foarte tare sezonul ăsta a fost o doamnă care a făcut o supă de ceapă  care a fost la nivel de plăcintă”

A existat vreodată vreo rețetă  pe care ați furat-o, să zicem, de la vreo rudă, de la un restaurant la care  ați lucrat de-a lungul  timpului și ați  perfecționat-o?

Zilnic fur. Pentru că nu poți să zici că ai inventat tu ceva de la A-Z, nu? Nu poți să zici că ai inventat carbonara. Nu e, aia e inspirație. Ce mi-a plăcut mie foarte tare sezonul ăsta a fost o doamnă care a făcut o supă de ceapă  care a fost la nivel de plăcintă. Foarte bună. Foarte mișto. Aia mi s-a părut senzațională.

Care a fost cea mai mare provocare în bucătărie pentru Chef Florin Dumitrescu, de la începuturi în zona asta de food-horeca?  

Încă nu mi-am revenit după o zi de muncă unde am gătit pentru vreo 800-900 de invitați la o nuntă în Negrești. Asta pentru mine a fost cea mai mare provocare să gătesc fine dining pentru 800-900 de persoane cu 80 de bucătări. Cu ingrediente naturale, nimic congelat, nimic pregătit de dinainte. 

Acasă cine se ocupă de cumpărături și ce nu vă lipsește niciodată din frigider? Ce trebuie să existe mereu acolo?  

Unt, întotdeauna și ulei de măsline.  Noi avem nevoie unt, ulei de măsline și untură de rață.  

Cea mai simplă mâncare pe care o faceți acasă care este?  

Cea mai simplă mâncare pe care o facem acasă sunt pastele cu pesto. Cumpăr odată busuioc mult, muguri de pin și parmezan. Ulei de măsline am adus din Grecia. Le pun pe toate la blender în același timp. 

Adoră rețeta de zacuscă  a soacrei

Cu ce provizii vă pregătiți cămara pentru toamna asta?  

Eu fac zacuscă, noi în familie facem zacuscă.

Cu de toate?  

Noi facem cu vinete, ardei capia și gogoșari.  

E tradițională? E o rețetă din familie?  

E tradițională ungurească, de la Satu Mare, de unde e soția mea. Este rețeta soacrei mele.

De ce nu-i plac vacanțele pe litoralul românesc

Cum a fost în vacanța de vară?  

Am fost în Grecia și Spania, a fost senzațional.  Sincer, am observat acum că e o chestie din asta: mergeți în vacanță în România. Sunt de acord.Vreau să-mi fac vacanțele în România. Chiar îmi doresc. Doar că mi-aș dori foarte mult atunci când merg la mare la noi, nu aș avea o problemă atât de mare cu algele. În schimb am o mare problemă că la fiecare plajă muzica e diferită și dată la maximum. Am plătit pe șezlonguri  în Vama Veche 350-400 de lei și am zis, stai puțin, aș vrea să-mi fac vacanțele în România  aș vrea să susțin turismul românesc,  dar n-aș vrea să fiu luat de prost. Și atunci, cât aș cheltui pe o săptămână la Mamaia,  cheltui în trei săptămâni în Grecia  sau o lună în Spania. Spania e mai ieftină decât Grecia.

Următoarea vacanță romantică în care vreți să mergeți doar cu soția, voi doi singuri?

Nouă ne place foarte mult să mergem și cu fetele și atunci nu căutăm să fugim de acasă, nu căutăm escapade.

V-a dat bătăi de cap începerea școlii  la fete? Au pretenții într-un fel?  În ce clase au trecut acum?  

Aia mare e șasea, aia mică, a patra.  Suntem foarte fericiți  cumva că ele merg la școală  cu plăcere și cu bucurie. Avem norocul că școala e aproape de casă. Le place. Fac și școală. Eu sunt foarte mândru de fetele mele  că au cumva așa o apucătură sănătoasă. Adică au pasiuni drăguțe.

Ce le place fetelor să facă cel mai mult?  

Aia mică citește foarte mult.  Aia mare cântă la pian, croșetează.E frumos. La noi acasă e foarte frumos.

Cât de bine îmbinați partea asta profesională cu soția? Lucrați împreună. E bine, e rău? Știu că, la un moment dat, unele cupluri preferă să se distanțeze de latura asta profesională, să nu combine viața personală cu cea profesională!  

Depinde foarte mult și de oamenii din cuplu. Eu nu am nimic de ascuns față de Cristina. Și nici Cristina nu are nimic de ascuns față de mine. Noi nu căutăm să fugim unul de celălalt. Sau să avem timp separat. Și atunci,  faptul că  avem puterea să construim împreună  ceva pentru familia noastră  și pentru copiii noștri,  eu cred că e mai puternic decât  să muncim fiecare separat.  Și chiar funcționăm bine așa.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Emi nu se vede deocamdată tătic
banner gabriel fatu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net