Chef Foa, despre aventura de la Survivor. «E o provocare mare»

Ultima actualizare:

Chef Foa, pe numele său real Florin Scripcă, este de peste 20 de ani în showbiz, împărțindu-se între televiziune și mâncare. Recent, juratul MasterChef a acceptat o nouă provocare şi a mers în Republica Dominicană, la "Survivor". Am stat de vorbă cu Chef Foa despre aventura din junglă, unde a fost să le gătească concurențiilor, despre familie și televiziune și vă invităm să citiți un interviu exclusiv.

cub chef foa survivor png

Click!: Recent, înainte de Paște, ai fost în Republica Dominicană să le gătești concurenților de la "Survivor". Te-ai gândit vreodată că poți merge în reality-show ca și concurent?

Chef Foa: Da, m-am gândit și mi-am dat seama că nu e deloc ușor. E o provocare mare, îți testează mai mult voința și abilitățile de a te detașa de vicii, pentru că acolo trebuie să renunți neapărat și la vicii (râde). Da, e greu, dar m-aș vedea într-o emisiune în care trebuie să mă lupt, practic, pentru supraviețuire.

Dintre produsele pe care le faci, care îți place cel mai mult? Ai o rețetă specială de tort de bezea cu fructe, pe care la evenimente o faci pe loc. Cum ți-a venit ideea? Ce alte idei năstrușnice ai mai inventat?

Despre Pavlova vorbești. Acest desert are o prezentare specială dar, de fapt, este ceva simplu de pregătit. Combinații sau invenții pe care le-am tot făcut se regăsesc în meniurile de evenimente. Am avut tot soiul de „idei năstrușnice”, cum ar zice cei din jur.

Tu și frații tăi ați intrat în televiziune în urmă cu peste 20 de ani. Iar tu continui. Îți place și televiziune la fel de mult?

Dacă îmi place la fel de mult ca acum 20 de ani sau ca restul pasiunilor mele? În primul rând, îmi place televiziunea pentru că e o altă joacă. Îmi place să fiu în centrul atenției, bănuiesc, să mă cunoască lumea, pentru că doar așa reușesc să ajung la cât mai mulți oameni cu ceea ce vreau să dau mai departe.

Cum arată viaţa de familie a lui Chef Foa

Ești una dintre cele mai discrete vedete - chefi de la noi. Cum e viața de familie cu 2 copii? Cum te descurci acasă cu gătitul?

Viața e una normală, o familie cu doi copii. Acasă gătim și eu, și soția. Mai nou chiar și Petru (râde). Gătim mereu cât mai variat, cu câți mai mulți nutrienți pentru cei mici. E o viață normală, deci minunată, I love it (trad: o iubesc).

Citeşte şi Cum a cunoscut-o Chef Foa pe femeia care i-a devenit soție și manager: «Restul e istorie»

Ai doua emisiuni pe mână, nu ți este greu?

Chiar acum mă doare spatele și mă doare și gâtul puțin, căci am dormit prost. (râde). Întrebarea ta mă invită să mă plâng, dar nu am de ce să fac asta, pentru că mie îmi place foarte tare ceea ce fac.

Ce alte talente ascunse mai ai?

Îmi place să cos, să lucrez piele sau lemn, să desenez. Îmi place să îmi imaginez lucruri și după să le pun și în realitate cu mâna; la fel ca în bucătărie, numai că în alte domenii.

Chef Foa mai deschide cinci restaurante în 2022

Ce alte planuri ai pentru 2022?

Tocmai am mai deschis un restaurant la Cluj, Bruto, primul a la carte din grup, iar în București, alte două Stradale. Mai urmează alte deschideri anul acesta, vreo cinci, un oraș nou în care ne extindem, Timișoara, și multe altele. Mai facem un interviu doar să ți le zic pe toate. Însă, pentru toate astea, am nevoie și de o echipă tot mai mare. Așa că îi aștept pe toți cei care vor să lucreze cu mine să mi se alăture.

Chef Foa a debut în televiziune alături de fraţii lui

Florin Scripca pe numele lui adevărat a devenit cunoscut în urmă cu peste 20 de ani când împreună cu frații lui găteau pentru emisiunea "The Flavours - 3 bucătari" de la Prima TV. Apoi s-a dedicat afacerilor lui, însă microbul televiziunii nu l-a părăsit și a devenit unul dintre Chefii de la MasterChef. La un moment dat a colaborat și cu Kanal D însă acum a revenit la Pro TV și la Acasă unde are două showuri pe mâna. Este însurat și are doi copii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro