Dida Drăgan, cele mai sincere dezvăluiri. De ce nu a cântat niciodată prin baruri: „Nu contează bazarul de hârtie”

#Exclusiv Click!

Supranumită „vocea de flacără”, cântăreața Dida Drăgan (76 de ani), este foarte selectivă atunci când vine vorba de prestațiile sale muzicale. Contactată de Click!, artista cu vocea de aur ne-a mărturisit că nu știe să cânte prin birturi sau restaurante, deoarece nu a pus neapărat preț pe remunerație, ci mai degrabă pe lucrurile cu care au rămas oamenii în suflet, atunci când au ascultat-o.

Dida Drăgaeste una dintre cele mai apreciate voci pe care România le are! Însă, pentru asta, a muncit o viață întreagă și a reușit să culeagă, pe merit, roadele și aprecierile celor din jurul său. Pentru că a știut ce vrea încă de mică, cântăreața a fost foarte atentă unde urma să cânte de fiecare dată, astfel că vedeta ne-a explicat care este principalul motiv al selecției sale destul de riguroase.

„Eu sunt lumea cuvântului”

„Nu am cântat niciodată, în viața mea, în bărci sau prin restaurante. Eu cânt doar la radio, în televiziune și unde am un concert, atâta tot. Nimic mai mult. Eu nu sunt un interpret care cântă prin localuri. Eu sunt lumea cuvântului și îmi fac meseria cu multă credință. Pentru mine nu contează bazarul de hârtie. Nu este defăimător să cânți prin cârciumi, doar că eu nu știu să fac asta.

Îmi doresc ca primăvara aceasta să vină cu multă pace pentru omenire. Nu să ajung să îngheț de frică când schimb pe un program sau pe altul. În rest sunt bine, sunt sănătoasă, acum sunt în România, mă pregătesc să plec la o filmare la televiziune. De acum o să stau tot timpul aici, în țară, în România”, a declarat, pentru Click!, Dida Drăgan.

Dida Drăgan, o artistă exigentă

Recent, cântăreața ne-a mărturisit cât de importantă este cariera sa profesională.

„Sunt o persoană foarte strictă în tot ceea ce fac: versurile, piesele…totul trebuie să iasă perfect. Acum sunt în România, dar o să plec peste câteva zile în Elveția și după iar mă întorc aici. Nu o să stau mult acolo. Eu nu am cum să nu vin aici, aici este casa mea. Dacă te gândești la câte premii am luat în viața asta, în urma efortului pe care l-am depus…Aici este casa mea! Eu nu am plecat niciodată din România și nici nu voi face asta”, a declarat, pentru Click!, Dida Drăgan.

De precizat este și faptul că „vocea de flacără” a României a locuit mult timp în Elveția, alături de sora ei, mai ales că a fost năvălită de probleme atât financiare, cât și de sănătate (n.r. 13 ani s-a luptat cu cancerul).

Click! spune

Dida Drăgan s-a născut în județul Dâmbovița, în anul 1946. Datorită devotamentului său pe plan profesional și a dorinței ei de a fi mereu în prima linie, a ajuns o mare stea a muzicii românești.

„Exigențele ei față de versuri, nu numai față de muzică, denotă o in­teligență și un rafinament care nu admit diletantismul și compromi­sul”.

De asemenea, ea are și un talent nativ când vine vorba de scriitură, condeiul ei fiind apreciat chiar și de marele poet Nichita Stănescu, care o numea „Doamna Oscar”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
image
actualitate.net
image
actualitate.net