Irina Rimes, despre schimbările de la Vocea României: „Promit să nu mai facem bisericuțe”

Irina Rimes este un artist cameleon venit de peste Prut, cu o experiență vastă în muzică! Talentul și-a spus cuvântul, astfel că a fost cooptată, de-a lungul timpului, în diferite proiecte televizate. Cea mai recentă colaborare este cu HBO, unde cântăreața apare într-un documentar biografic care-i poartă numele: "Irina Rimes: Pe drumul meu". O altă surpriză cu care a reușit să-și încânte fanii peste măsură este că a rămas în juriul de la ”Vocea României”. Click a stat de vorbă cu omul din spatele starului și am încercat să aflăm lucruri neștiute despre femeia de 30 de ani.

irina rimes
Irina Rimes, fără doar și poate o artistă desăvârșită!

De ce spunem că Irina Rimes este un artist cameleon? Ei bine, pentru că ne-a dovedit cu vârf și îndesat, cum vine vorba, că poate cânta orice gen muzical, se adaptează cu ușurință diferitelor proiecte televizate în care apare, iar pe scenă reușește să facă oamenii să vibreze la propriu. Irina Rimes are o voce greu de egalat, un timbru vocal care face până și cel mai insensibil om să tresară.

Haideți să vedem cum e să fii în pielea celebrei artiste din Chișinău, ce dezvăluiri face și la ce surprize să ne așteptăm mai departe de la ea.

Urmărește și: De ce a fost nevoită Irina Rimes să facă credit la bancă? «Asta era o combinație de pe aici»

Irina Rimes: Există lucruri care nu se știu despre mine

Click: Ești una dintre cele mai active artiste de la noi și tocmai s-a lansat un documentar despre tine. Cum a venit propunerea și ce te-a făcut să accepți?

Irina Rimes: Ideea a fost a noastră și propunerea la fel. Ideea a venit din dorința de a arăta oamenilor ce se întâmplă în spatele scenei, în spatele camerelor de filmat, dintr-o simplă frustrare cauzată de tot felul de comentarii: “dar de ce se plânge?!”, ”artiștii fac o grămadă de bani!”, “de ce așa mulți bani pentru un concert de 45 de minute?“

Cred că uneori trebuie să le explicăm oamenilor de ce. Asta în primul rând. Apoi, pentru cei care vor să înceapă o carieră în muzică să știe la ce să se aștepte. Nu în ultimul rând, “presiunea hitului”, noul stres din zilele noastre când muzica se consumă foarte repede și trebuie să faci hitul sau riști să devii irelevant.

Este, de fapt, povestea unui artist care vrea să se instaleze și a ajuns în momentul în care totul clocotește cel mai tare. Este despre contracte, label, industrie, artă, sacrificiu, motivație și, la final, regăsire. Apoi, coloana sonoră a documentarului - albumul “Acasă”, care a devenit inspirația principală pentru scenariu și desfășurarea evenimentelor.

Crezi că era cazul să se facă un documentar? De ce nu un serial sau un film?

Eu nu sunt actriță, nu știu să joc într-un film sau într-un serial. Dar pot să fiu eu, de aceea am ales mai degrabă să descriem istoria unui artist într-un film de tip documentar în detrimentul unei istorii închipuite.

Documentarul cuprinde și începuturile tale în carieră? Cum ai debutat, de fapt? Înainte de a ajunge în România și de a te chema Irra, ce cântai?

E foarte lungă povestea, dar pe scurt, am avut câteva rateuri înainte să reușesc cu “Visele”. Înainte de ”Visele” gândeam în engleză și, desigur, n-a ieșit nimic interesant. Nu eram eu.

Crezi că există încă lucruri care nu se știu despre tine?

Desigur, dar aș vrea să rămână așa.

Colaborezi cu multe vedete de la noi și am vrea să știm pe când un album cu toate aceste piese?

Încă nu m-am gândit la asta, dar este o idee bună. Poate, la un moment dat, voi susține un concert în calitate de autor și nu de artist. Poate, mai încolo, când îmi voi permite să fac serate de creație.

Ce loc mai ocupă televiziunea în viața ta? Colaborezi sau ai lucrat cu colegii de la Vocea României? Cu Smiley, Moga sau Tudor?

Da, ne întâlnim destul de des, oricum industria la noi e foarte mică. Încă n-am făcut piese împreună, cel puțin n-am definit nimic. Dar, mă repet, industria la noi este foarte mică, oricând poate să apară ceva:)

Vara aceasta vei avea vacanță? Unde îți dorești să mergi să te relaxezi?

Oriunde, însă, din păcate, n-am timp. Vacanța e un subiect închis pentru 2022.

Faci în continuare naveta București-Chișinău-Paris?

Chișinău nu mai face parte din naveta mea, fratele meu tocmai s-a mutat în București și am mai puține motive să vizitez Chișinăul, poate doar vreun concert din când în când.

stanga
dreapta
green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
irina rimes foto Facebook Irina Rimes
6 irina rimes s a mutat in franta 2 jpg jpeg
irina rimes jpeg
irina rimes png
5 irina rimes schimbare de look 2 jpg jpeg
irina rimes 1 jpeg
7 irina rimes jpg jpeg
Irina Rimes a fost căsătorită cu Andi Bănică jpeg
central 5 caseta irina rimes jpeg
irina rimes jpeg
3 irina rimes jpg jpeg
irina rimes foto pro tv
2 irina rimes 1 jpg jpeg
Irina Rimes jpeg
6 irina rimes goala pe instagram 5 jpg jpeg

Ce pregătești pentru restul anului?

Nu obișnuiesc să vorbesc despre planuri care încă nu s-au împlinit, nu vreau să promit nimic, nu vreau să dau din casă, cert este că mereu pregătim ceva, nu stăm pe loc, probabil o să încep să lucrez la un nou album imediat ce fac o mică pauză de la documentar și de la albumul „Acasă”.

Ești în continuare jurată la "Vocea României"...

Sunt bine, merci. Sunt entuziasmată.

Ți-era dor de filmări?

Foarte mult! În primul rând, este un exercițiu foarte bun. Atunci, când ieși din exercițiu, intri într-o stare - să nu fie înțeles greșit! - de "sevraj". A ținut starea asta vreo doi ani de zile. În sfârșit, suntem aici! Mă bucur foarte mult. Mi-a lipsit foarte mult "Vocea României" și, mai ales, mă bucur că avem încă doi colegi noi.

Ai un coleg chiar din Moldova, vă știați dinainte?

Am un coleg, nu doar din Moldova, ci și un coleg foarte bun prieten. Suntem prieteni de foarte mult timp. Încă de la începuturi, de când am început și eu, și el. Promit să nu facem "bisericuțe". Aici suntem, în continuare, cei mai buni prieteni. Aici o să luptăm și cot la cot, dar și unul împotriva altuia.

Crezi că vor mai fi concurenți dispuși să vină la "Voce" din Moldova, dar și din România?

Normal. Eu cred că, în fiecare an, cresc talente noi. Mă aștept ca, după pauza asta, să avem o calitate bună în ceea ce privește "Vocea României".

stanga
dreapta
Vocea Romaniei sezonul 10 cinci jurati (4) Irina Rimes jpg
2 irina rimes jpg jpeg
5 irina rimes jpg jpeg
9 9  timp liber brenciu si irina rimes jpeg
3 irina rimes 4 jpg jpeg
6 irina rimes 1024x576 jpg jpeg
4 irina rimes 3 jpg jpeg
Irina Rimes jpeg
irina rimes foto pro tv
rimes9 acasa 8  1col irina rimes jpeg
Horia Brenciu va reveni la "Vocea României", alături de irina Rimes, Smiley și Tudor Chirilă jpeg
6 irina rimes jpg jpeg

Te aștepți să mai vină cunoscuți de-ai tăi?

Da. Eu am foarte mulți cunoscuți, foarte mulți prieteni. Mă aștept să văd pe cineva cunoscut. Pe de altă parte, eu cresc, ca să nu zic că îmbătrânesc, și, văd pe scenele concursurilor de muzică talente tinere. Generații din care eu nu fac parte. Așa că mă aștept să văd colegi, dar și copii tineri și dornici.

Ai colaborat cu foarte multă lume de la noi și ai făcut foarte multe piese frumoase, o să mai avem surprize?

Cu siguranță. Cariera mea nu se oprește aici și îmi place să colaborez și cu alte talente, dar nu pot să spun ce și când urmează. De obicei, îmi place să păstrez surprize.

Mai sus spuneai că nu te mai duci la Chișinău, pentru că fratele tău s-a mutat în România. Nu mai ai pe nimeni acolo?

Ba da. Îi am pe ai mei. Doar că mai des vin ai mei la mine, decât merg eu la ei.

Cu plăcinte...

Cu de toate. Și cu plăcinte, și cu sarmale, și cu friptură. Mă rog, mama le gătește aici, nu le mai cară. Înainte, le căra și pe astea.

Mai faci parte din aceeași gașca cu Raluka și Ana Baniciu, din Quantum Music?

Ne mai întâlnim. Din păcate, timpul nu ne mai permite să petrecem atât de mult împreună. Dar, când avem ocazia, da.

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
cristina dorobantu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
loredana groza png
aurelian temisan jpeg
eda marcus HP jpg
mihai alexandru aurelian temisan mp4 thumbnail png
5 gabriela cristea 4 jpg jpeg
radu groza jpeg