Jessie Baneș: «Dacă nu ești dispusă să îți afișezi unele părți ale corpului, nu prea ești mediatizată»

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Îndrăgita Jessie Baneș este cunoscută publicului din România datorită participării la concursurile muzicale importante precum ‘’Vocea României’’ și ‘’Eurovision’’, unde, mulțumită talentului său, a reușit să cucerească inimile românilor.

Jessie Baneș
Jessie Baneș

Pe frumoasa Jessie o știm extrem de sinceră și cunoaștem faptul că atunci când o deranjează ceva nu se sfiește să spună. Așadar, reporterii Click! au dorit să afle părerea unei tinere artiste despre valul de declarații ale colegilor din industrie privind agresiunea sexuală în domeniu, dar și dacă s-a confruntat cu astfel de situații.

De altfel, am aflat detalii și despre relația pe care o are cu Andrei Gușă, fiul cunoscutului Cozmin Gușă, cu care se iubește de ceva timp. Sinceră și deschisă, artista ne-a vorbit, fără ocolișuri, și despre critica și judecata celor din jur, dar și despre compromisurile pe care le fac unele colege de breaslă pentru a reuși în carieră.

Citește și Casa lui Jessie a fost vandalizată în timp ce filma noul videoclip 

  • Click!: De unde ai pasiunea pentru muzică?

Jessie:  Tatăl meu, care era realizator de emisiuni muzicale la radio, atunci când m-am născut, mi-a pus numele Jessie de la celebra piesa a lui Joshua Kadisson, “Jessie”, pe care el o îndrăgea mult. Iar mama mea mi-a ales al doilea prenume Ruxandra, de la cunoscuta artistă Sandra, pe care o idolatriza în tinerețe. De aici a pornit totul și mai departe puteți vedea și singuri. Tot ce pot să spun este că a fost ceva natural.

  • Care a fost parcursul tău muzical? Cum a fost prima oară pe scenă?

Prima oară pe scenă a fost cu foarte multe emoții, pe care le am și acum. Parcursul muzical: lecții de canto de la vârsta de 12 ani, concursuri de muzică, iar mai apoi am trecut la concursurile televizate.

În 2015, am participat la Vocea României, unde m-am duelat chiar cu tatăl meu, iar în 2018 şi 2022 m-am înscris la Eurovision. Toate concursurile acestea sunt aranjate, nu vă mai uitați, pentru că vă pierdeți timpul. Și nu spun asta pentru că aș fi meritat neapărat eu să câștig. Toți cei care au participat vreodată la genul acesta de concursuri știu foarte bine despre ce vorbesc.

  • Cum este să fii o artistă tânără în România?

Aici depinde daca ești dispusă să faci concesii sau nu. Pentru o artistă care nu face așa ceva, vă zic sincer că nu e tot timpul foarte plăcut. În sensul că, dacă nu ești dispusă să îți afișezi unele părți ale corpului, nu prea ești mediatizată, respectiv dacă ai un iubit pe care chiar îl iubești, nu prea ești chemată la concerte. Dacă ești o femeie care face concesii pentru celebritate și bună stare, atunci probabil e mai simplu. Eu nu aș avea de unde să știu.

  • Ai simțit vreodată că ai fost judecată greșit de cei din jur?

Da, câteodată oamenii confundă încrederea în sine cu aroganța. Eu nu sunt o persoană arogantă, din contră. Sunt un om modest și cu picioarele pe pământ.

  • Trebuie o femeie să muncească mai mult pentru a ajunge acolo unde își dorește? Este valabil pentru orice profesie, sau doar în domeniul artistic?

Eu cred că bărbații sunt genetic programați să aibă o afinitate pentru anumite domenii, pe cand, femeile sunt programate să aibă afinitate pentru altele. În domeniul artistic, fiind unul controlat de bărbați, este într-adevăr mai mult de muncă pentru o femeie, ca să ajungă unde își dorește. Din păcate, multe înlocuiesc munca, cu concesiile pe care le fac și nu își dau seama că nu mai ajung niciodată la destinație. Un om care face concesii, nu mai poate inspira lumea prin personalitatea lui si astfel nu mai poate fi artist în adevăratul sens al cuvântului.

Citeşte şi: Tudor Chirilă ia atitudine împotriva abuzului asupra actrițelor: «E momentul să vorbim»

  • Zilele acestea au apărut declarații ale femeilor agresate sexual, din industria filmului, din teatru. În industria muzicală cum este? Se confruntă artistele cu astfel de situații?

Vreau să vă răspund foarte clar la întrebarea asta. Agresiunea sexuală este una din cele mai grave crime care se pot face. Îmi pare rău, însă, să vă spun că acestea sunt prostii. Se confruntă cu astfel de situații, în domeniul artistic, doar cele care și-o caută cu lumânarea. Iar mai apoi, nemaifiind interesante, intentează astfel de procese pentru celebritate. O femeie simte când poate fi într-o situatie riscantă din acest punct de vedere și tot ei îi aparține decizia de a pleca, sau de e rămâne. Fiecare trebuie să își asume decizia.

Citeşte şi: Câte femei au fost hărțuite anul trecut la serviciu. Mesajul Gabrielei Firea

  • De ce consideri că este atât de greu pentru femeile ce trec prin astfel de situații să recunoască prin ce au trecut?

Nu vreau să par crudă, dar pe unele trebuie să le învețe avocații cum să procedeze. Trebuie sa intelegeţi că sunt și eu femeie și am atitudinea asta din cauza faptului că aceste scandaluri, multe dintre ele false, acoperă crimele sexuale adevarăte care se petrec zi de zi. Traficul de carne vie este un fenomen teribil care se întamplă și în zilele noastre. Mi se face pielea de găină doar când mă gândesc la așa ceva. Poate nu știți, dar în România dispar în medie 13 femei pe zi. Despre ele de ce nu vorbește nimeni?

"Eu şi Andrei suntem foarte rezervaţi când vine vorba de viaţa persoanală"

  • Cum este relația de iubire cu Andrei Gușă? Ce planuri aveți pe mai departe?

Noi suntem două persoane care preferă să lase performanțele profesionale să vorbească pentru noi și nu cancanurile. De aceea suntem foarte rezervați când vine vorba despre viețile noastre personale. Pot însă să va zic ca e o relație constructivă, frumoasă si că ne iubim mult.

  • La ce proiecte lucrezi acum?

Ma puteți asculta în fiecare zi de luni pâna joi la Radio Gold Fm, acolo unde moderez emisiunea "Golden Hour cu Jessie. O emisiune în care mi-am propus să invit și să discut cu persoanele care merita să fie mediatizate, care fac cu adevarat performanță in domeniile lor profesionale.

Pe plan muzical, pregătesc un album surpriză, ceva care nu s-a mai facut până acum. Dacă ma veți urmări, o să vedeți despre ce e vorba. O să mai vedeți și care sunt părerile sincere ale unui artist despre ce se întamplă cu adevărat în această lume, pentru că nu e totul chiar asa roz, și cineva trebuie să vă arate realitatea nedeformata.

Jessie Baneş, cuvinte dure pentru Eurovision România: "Nu mi se pare normal ce se întâmplă"

Jessie Baneş a crescut în radio alături de tatăl ei și a cochetat și cu televiziunea, moderând două emisiuni de copii la un post local.

Frumoasa artistă a participat de-a lungul carierei sale la câteva concursuri muzicale ce au ajutat-o să câștige rapid simpatia publicului. Printre acestea s-au numărat Vocea României, când în anul 2015 a concurat împotriva tatălui ei, dar și Eurovision.

Ultima experință a tinerei, însă, nu a fost o una chiar plăcută, aceasta fiind extrem de dezamăgită de jurizarea de la Eurovision. Jessie a acuzat juriul și l-a numit corupt, după ce piesa ei a fost scoasă din concurs, chiar dacă a fost clasată pe locul 3 în topul preferințelor publicului.

.„M-am bucurat de un succes extraordinar cu piesa "Regret", încă de când m-am înscris în concursul Eurovision. Am primit sute de mesaje din partea fanilor, atât din țară, dar în special de peste tot din Europa, din lume.

Am reușit cu piesa asta, în limba romană, să depășesc barierele limbii. Mi-au scris oameni din Suedia, din Norvegia. Înseamnă că mi-am făcut treaba foarte bine ca artist. În topurile de pe YouTube și în aplicația oficială Eurovision, unde votează toți fanii din lume, piesa mea era pe locurile 1, 2 sau 3.

Din păcate, piesa nu și-a continuat drumul în cea de-a doua semifinală. Și mi-am dat seama că am căzut de pe primele locuri, sub locul 20! Nu înțeleg cum s-a întâmplat acest lucru. E o distanță foarte mare de la locul 3 la sub 20.

Am sunat aseară organizatorii să îi întreb dacă pot să depun o contestație, nu mi se pare normal ce se întâmplă. Și mi-au zis că nu. Cum este posibil?! În orice domeniu rezultatele pot fi contestate. Eu nu am această șansă, dar nici nu îmi mai doresc să particip la Eurovision'' ne declara artista atunci.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net