Secretele lui Alexandru Constantin! Ar face din nou echipă cu Diana Bart? „Mi-e dor de monden! La Știri responsabilitatea e, însă, mai mare”

#Exclusiv Click!

Este de meserie actor, dar a făcut carieră în televiziune. Alexandru Constantin, una dintre cele mai cunoscute figuri din media românească, a dat mondenitățile de la Prima TV pe pupitrul Știrilor de la România TV. De curând, șarmantul prezentator tv și-a lansat podcastul „Super Oameni”. 

Alexandru Constantin (37 de ani), una dintre cele mai cunoscute figuri din media românească, și-a început cariera în televiziune la Oradea, din perioada liceului. În 2008, s-a alăturat echipei Prima TV ca reporter, iar din 2011 a devenit editor-prezentator al emisiunii „Focus Monden”, unde a rămas până în 2021. În prezent, este prezentator al Știrilor de dimineață (de la 6.00-10.00), la România TV.

Recent, acesta și-a lansat podcastul „Super Oameni”, prezentând în fiecare luni, la ora 18:00, povești impresionante ale unor oameni care și-au depășit limitele și i-au inspirat pe cei din jur.

În primul episod al podcastului său, Alexandru Constantin a reîntâlnit-o pe Diana Bart, fosta colegă și parteneră de prezentare de la emisiunea „Focus Monden" de la Prima TV, unde au lucrat împreună timp de aproape 10 ani. Cei doi au format un duo de succes pe micul ecran. 

Alexandru Constantin a lansat podcastul „Super Oameni”: „Mi-e dor de monden, de divertisment”

Click!: Alexandru, ai lansat de curând podcastul „Super Oameni”. De ce anume ai simțit nevoia să abordezi și genul acesta de emisiune, în zona on-line?

Alexandru Constantin: Podcastul „Super Oameni” este un proiect de suflet pentru mine. Întotdeauna am fost pasionat de interviuri și de poveștile oamenilor care au ceva de spus, ceva de oferit. 
După atâția ani în televiziune, mi-am dorit să explorez și zona on-line, unde am libertatea de a crea conținut autentic, fără constrângeri de timp sau de format. Prin acest podcast vreau să aduc în prim-plan oameni care ne pot inspira pe toți, să învățăm unii de la alții și să creștem împreună.

Click!: Ți-a fost dor de mondenități, de vedete? Pe ce criterii îți alegi invitații?

Alexandru Constantin: Da, într-un fel, mi-a fost dor de monden, de divertisment, mai ales de oamenii pe care îi întâlneam frecvent în perioada în care prezentam emisiunea mondenă. Mulți dintre aceștia îmi erau dragi și îi consideram parte din viața mea profesională. Așa că da, pot spune că mi-a fost dor să îi revăd și să discut cu ei, dar dintr-o perspectivă mai profundă, nu doar mondenă.

În ceea ce privește criteriile de alegere a invitaților pentru „Super Oameni,” mă ghidez după poveștile lor, după lecțiile de viață pe care le pot oferi și după impactul pe care l-au avut sau îl au în societate. Îmi doresc să aduc în fața publicului oameni cu experiențe autentice, care să inspire și să ofere un altfel de exemplu, dincolo de lumea strălucitoare a mondenului.

Click!: Cum a fost tranziția de la prezentatorul unei emisiuni de monden, la pupitrul Știrilor de dimineață de la România TV?

Alexandru Constantin: Tranziția a fost una provocatoare, dar în același timp naturală. Emisiunile de monden au fost o școală pentru mine, unde am învățat multe despre ritmul alert al televiziunii, despre cum să gestionez situații neprevăzute și despre cum să păstrez echilibrul între informare și divertisment.
La pupitrul știrilor, responsabilitatea este mai mare, dar și satisfacția este pe măsură. Informația trebuie tratată cu maximă seriozitate, iar fiecare buletin de știri este o nouă provocare de a comunica eficient și corect.

„Cu Diana Bart am ținut legătura”

Click!: Ai spart gheața la podcast cu fosta colegă Diana Bart, de la Prima Tv. Țineți legătura în continuare? Ți-ai mai dori să te întorci la cârma unui show tv de mondenități?

Alexandru Constantin: Da, Diana Bart a fost o alegere naturală pentru primul episod al podcastului, având în vedere istoria noastră comună și chimia pe care o avem în fața camerelor. 
Ținem legătura, ne mai auzim din când în când și ne povestim despre proiectele noastre. Cât despre întoarcerea la un show TV de monden, nu pot spune că e în plan acum, dar nici nu exclud total ideea. Totul depinde de context și de proiect.

„Televiziunea și actoria se completează reciproc în cariera mea”

Click!: Ai absolvit și Actoria. Vei renunța vreodată la televiziune pentru meseria ta de bază, cea de actor?

Alexandru Constantin: Actoria rămâne una dintre marile mele pasiuni. Faptul că am absolvit Facultatea de Arte „Geo Saizescu”, la clasa maestrului Dan Tudor, mi-a deschis multe perspective în ceea ce privește arta și expresia artistică. 
Televiziunea și actoria se completează reciproc în cariera mea, iar în momentul de față, nu aș putea să aleg între ele. Fiecare îmi oferă altceva și îmi îmbogățește experiența de viață.

Click!: Care este cel mai mare sacrificiu pe care l-ai facut de dragul televiziunii?

Alexandru Constantin: Cel mai mare sacrificiu a fost, fără îndoială, timpul petrecut departe de familie și de prieteni. Televiziunea este un domeniu solicitant, cu un program imprevizibil și adesea haotic. 
Au fost momente în care am ratat evenimente importante, vacanțe sau pur și simplu timpul liber pe care l-aș fi putut petrece cu cei dragi. Dar, în final, fiecare sacrificiu a meritat, pentru că mi-am urmat pasiunea și am făcut ceea ce iubesc.

Click!: Spune-mi trei calități și trei defecte ale tale…

Alexandru Constantin: Printre calitățile mele, aș menționa perseverența, capacitatea de a empatiza cu cei din jur și pasiunea pe care o pun în tot ceea ce fac. La capitolul defecte, aș spune că uneori pot fi prea perfecționist, ceea ce mă face să pierd din vedere imaginea de ansamblu. 
De asemenea, tind să mă implic prea mult emoțional în proiectele mele, ceea ce mă epuizează uneori. În plus, uneori sunt prea încăpățânat și nu renunț la ideile mele, chiar și atunci când poate ar trebui.

Click!: Care este destinația preferată de vacanță?

Alexandru Constantin: Fără îndoială, Coasta de Azur. Cannes, Monaco, aceste locuri au un farmec aparte pentru mine. Îmi place atmosfera, combinația între istorie, lux și peisaje superbe. Aici găsesc mereu liniștea și inspirația de care am nevoie pentru a mă încărca și a reveni la muncă cu forțe proaspete.

„Am învățat să iau fiecare experiență ca pe o lecție”

Click!: Ai regrete? Cum te vezi peste 5 ani, profesional și personal?

Alexandru Constantin: Regrete mari nu am, pentru că am învățat să iau fiecare experiență, fie ea bună sau mai puțin bună, ca pe o lecție. Desigur, sunt lucruri pe care poate le-aș face diferit dacă aș avea ocazia, dar nu las regretele să mă definească. 
Peste 5 ani mă văd continuând să evoluez în carieră, poate explorând noi teritorii în televiziune sau în mediul online. Pe plan personal, îmi doresc să fiu înconjurat de familie și prieteni, să am echilibrul necesar între viața profesională și cea personală și să mă bucur de tot ceea ce îmi oferă viața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bullying bataie copii elevi FOTO Shutterstock jpg
alfred bulai acuzat abuzuri sexuale 1 logo webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net