Suferi de constipație? Un celebru nutriționist dezvăluie soluția: „Cel mai simplu mod de a ne reechilibra...”

#Exclusiv Click!

Pentru mulți oameni este dificil să ducă un stil de viață sănătos. Iar obstacolele sunt multe, de la situația financiară dificilă, la un job solicitant sau o viață de familie plină. Stresul, oboseala, alimentele procesate, toate acestea sunt factori care duc la un tranzit digestiv disfuncțional. Tot mai multe persoane suferă de asemenea probleme, iar una dintre cele mai comune este constipația. Noi am discutat cu nutriționistul Cori Grămescu și ne-a dezvăluit micile secrete prin care ne putem reechilibra în mod natural fără să devenim dependenți de suplimente și pastile.

Suferi de constipație? Un celebru nutriționist dezvăluie soluția
Suferi de constipație? Un celebru nutriționist dezvăluie soluția

Suferi de constipație? Un celebru nutriționist dezvăluie soluția

Aud tot mai mulți oameni care se confruntă cu probleme digestive, constipație în principal. Există o dietă, o rețetă sau un truc prin care oamenii pot să își echilibreze tractul digestiv? 

O problemă foarte reală în alimentația omului modern (în care se consumă cantități mari de produse de patiserie și dulciuri, mâncare cu un grad înalt de procesare, alimente grase și prăjite) este că aceste tipare alimentare nu asigură necesarul de fibre al omului, care este de 25-35 de grame pe zi, și aduc în organismul nostru cantități uriașe de zahăr și grăsimi. Ca idee, o pungă mare de chipsuri are 50 de grame de carbohidrați și 40 de grame de ulei, dar zero fibre. Este exemplul clasic de aliment hiper-caloric, vid din punct de vedere nutritiv, care produce inflamație, constipație și balonare.

fructe pexels jpg

Cel mai simplu mod de a ne reechilibra în mod natural tranzitul este să mâncăm cel puțin 900 de grame de fructe și legume variate pe zi - ideal este să consumăm peste 30 de sortimente diferite de legume și fructe într-o săptămână - și să mâncăm zilnic alimente fermentate natural - kefir, murături în sare, iaurt. Hidratarea joacă un rol, de asemenea, important; avem nevoie să bem peste 2 litri de apă pe zi și pentru a stimula tranzitul digestiv, se recomandă să facem mișcare cel puțin 150 de minute pe săptămână.

Cum poți să ai un stil de viață sănătos chiar dacă ai un program foarte complicat și nu poți să menții o rutină?

Iată regulile mele de viață echilibrată, chiar și în contextul unei vieți extrem de solicitante:

-mănâncă 12-15 linguri de legume înăbușite, coapte sau crude la fiecare masă.

-mănâncă o porție mică de carne cât podul palmei la fiecare masă principală.

-limitează pâinea la 2-6 felii pe zi. Cu cât viața de zi cu zi este mai sedentară, cu atât ai nevoie de mai puțină pâine.

-dormi cel puțin 6.5 ore pe noapte.

-nu sta mai mult de 2 ore pe săptămână la TV și scoate de pe telefon aplicațiile de social media - îți consumă mult mai mult timp decât crezi.

-prioritizează alimentele neprocesate și renunța la alcool, țigări, produse semipreparate sau gata ambalate. Costă mai mult decât crezi - oboseala, probleme de sănătate, dificultăți de digestie - și îți agravează toate stările emoționale rele.

-gătește mâncarea pentru mai multe zile în avans - în felul acesta economisești timp și bani și te poți organiza mai eficient cu orele de masă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net