8 obiceiuri simple care îți schimbă viața în doar 6 luni! Sfatul oferit de psihologi

Cu toții ne dorim o stare mai bună și o sănătate de fier, iar pentru asta este bine să știți că obiceiurile zilnice ne determină calitatea vieții. Repetând același obicei pentru o perioadă lungă de timp îți poate influența semnificativ viața, de aceea este bine să aveți grijă la detaliile care pot face diferența. Un psiholog a dezvăluit 8 lucruri de făcut zilnic pentru a trăi mai frumos și mai bine. 

Un psiholog a dezvăluit 8 lucruri de făcut zilnic pentru a trăi mai frumos și mai bine
Un psiholog a dezvăluit 8 lucruri de făcut zilnic pentru a trăi mai frumos și mai bine

Aurora Simigiu este psihoterapeut și psiholog clinician, iar pe pagina sa de TikTok unde discută despre o mulțime de subiecte relevante în ziua de azi, a vorbit și despre 8 obiceiuri zilnice care ne pot schimba viața în doar jumătate de an.

„Trezește-te devreme! Notează-ți gândurile într-un jurnal, uită-te pe ceea ce ai notat cu o seară înainte că trebuie să faci în ziua următoare. Fă 15 minute de cardio. Un duș cu apă rece, fă-l pregresiv de la 15-20 de secunde până la 3 minute. Zece minute stai în liniște în fiecare zi sau ascultă o meditație ghidată.

Treizeci de minute încearcă să mergi prin natură zilnic, dacă se poate, apoi scrie-ți seara gânduri de recunoștință, măcar trei. Cine va avea un psihic puternic și un corp fortifiat, va avea o viață mai bună. Șase luni mai târziu, viața ta va arăta diferit”, a transmis psihologul în clipul postat pe TikTok.

De ce să faci dușuri reci

Dușurile reci te trezesc! Sunt ideale dimineața, mai ales dacă te trezești obosit și adormit pentru că acestea cresc aportul de oxigen, ritmul cardiac și vigilența. Creșterea circulației este unul dintre principalele motive pentru care experții recomandă dușurile reci.

Pe măsură ce apa rece atinge corpul și membrele externe, aceasta restrânge circulația la suprafața corpului. Acest lucru face ca sângele din țesuturile mai profunde să circule la viteze mai mari pentru a menține temperatura ideală a corpului. În acest sens, un duș rece are efectul opus unui duș fierbinte pentru o persoană cu hipertensiune sau boli cardiovasculare, deoarece expunerea la temperaturi reci declanșează sistemul circulator pentru a reduce inflamația și poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mai mult, dușurile reci sunt ideală dacă vreți să scădeți în greutate. Unele celule adipoase pot genera căldură prin arderea grăsimilor. Ele fac acest lucru atunci când corpul este expus la condiții reci, cum ar fi la duș. În plus, dușurile reci ajută la reducerea durerilor musculare după antrenamente intense. Deoarece apa rece are proprietăți regenerative, mușchii se vor relaxa și se vor repara după un antrenament intens.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net