3 escapade cu plecare din Constanța pentru atunci când nu mai vrei să stai la plajă

Ultima actualizare:

Fie că razele soarelui nu sunt suficient de puternice, că apa mării este prea rece sau pur și simplu te-ai săturat de stat la plajă și vrei să faci altceva, ai la dispoziție câteva escapade de o zi care sigur vor fi un bonus al vacanței tale la mare. Bineînțeles, ai ce face și dacă alegi să stai în Constanța o zi, fără a fi prea departe de cazarea ta. 

O zi de vacanță, o zi de relaxare! Sursa foto: Shutterstock
O zi de vacanță, o zi de relaxare! Sursa foto: Shutterstock

Atunci când vrei ca în vacanța ta la mare să faci și altceva în afară de a te bucura de razele soarelui și de a înota în mare, poți opta pentru una din escapadele de o zi suficient de aproape de Constanța, oraș în care te vei simți cu siguranță excelent. 

Iată care sunt cele 3 opțiuni propuse de noi:

  1. O zi în Delta Dunării

Indiferent dacă ai mai fost sau este prima oară, este un loc în care te vei simți reconectat cu natura și pe care îl vei redescoperi ori de câte ori îl vei revedea. Este imposibil să nu te îndrăgostești de asemenea frumusețe, să nu te simți copleșit de splendoarea naturii. Aici poți face o plimbare de câteva ore cu barca pe canale și să savurezi cel mai bun pește. Pentru ca experiența să fie wow, nu trebuie să pleci din cameră fără a avea la tine un spray anti-tantari

  1. O zi în Munții Măcinului

Dacă iubești marea, dar ți se face dor de răcoarea muntelui, poți călători aproximativ 150 de kilometri până la Munții Măcinului. Acesta este cel mai vechi lanț muntos din țara noastră și, deși nu atinge culmi la fel de înalte precum ceilalți munți, te va încânta cu frumusețea sa. La poalele munților se află Centrul de Informare și Vizitare al Administrației Parcului Național Munții Măcinului de unde poți primi cele mai interesante informații despre istoria lor. 

  1. O zi în Bulgaria

Indiferent dacă ești cazat în nordul sau în sudul litoralului, poți ajunge în doar câteva ore inclusiv la Varna, dacă pleci dimineața. Poți alege să vizitezi Castelul Reginei Maria a României din Balcic, Obiectivul să află la o distanță de doar 70 de kilometri de punctul de trecere a frontierei din Vama Veche și te va încânta cu frumusețea sa și a grădinii botanice.

Dacă este prea aglomerat, poți coborî spre Varna, unde vei descoperi un oraș port ce își conservă cât mai frumos posibil toate atuurile sale. Deși clădirile din centru nu sunt noi și ne amintesc de perioada noastră comunistă, sunt păstrate și îngrijite cu sfințenie, oferindu-i orașului un farmec aparte. Te poți plimba prin centrul istoric, apoi să cobori prin parcul ce îi oferă un aer curat și ozonat, pentru ca la final să ajungi pe plaja orașului. 

Dacă nu vrei să pleci prea departe, poți petrece o zi plină de activități și în Constanța. Poți petrece câteva ore la Delfinariu, unde, pe lângă spectacolele oferite de delfini, poți vizita Microdelta, Planetariul şi o expoziţie permanentă de păsări exotice.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net