3 încăperi unde poți folosi tapetul pentru a aduce un suflu nou

Tapetul a făcut parte din casele românilor foarte mulți ani, cu o pauză după ieșirea țării de sub regimul comunist. Atunci pe piață erau puține modele pe care le puteam regăsi în mare parte dintre case, dar iată că în ultimii ani producătorii au adus modele extrem de elegante și versatile, ce pot aduce un aer boem sau modern oricărei încăperi, atât timp cât este ales cu atenție.

image
Sursa foto: Shutterstock

Având la dispoziție un număr mare de surse de inspirație, avem posibilitatea de a aduce un aer nou casei noastre mult mai des decât o puteam face în anii trecuți, fără a ne destabiliza bugetul familiei. Acest lucru se datorează unei oferte variate de produse disponibile pe piață ce acoperă toate gusturile și bugetele. 

Astfel, ori de câte ori simțim nevoia de a face o schimbare în locuința noastră, fie apelăm la un designer de interior, fie ne documentăm online și putem obține rezultate excelente. 

De ceva ani, tapetul de perete a revenit în casele noastre și, datorită gamei extrem de variate, dacă facem alegerea corectă, acesta poate deveni un punct de atracție. Cele mai des cumpărate tipuri de tapet perete sunt cele din hârtie și cele din vinil. Ambele au caracteristici diferite, în funcție de nevoia fiecărui spațiu ce trebuie deservit. 

De exemplu, dacă vrem să decorăm un perete cu tapet din baie sau din bucătărie, trebuie obligatoriu să optăm pentru un model din vinil, acesta rezistând la temperaturi mai ridicate și umiditate. În schimb, dacă dorim să îl folosim pentru living, dormitor sau hol, ne putem alege un model din hârtie, acesta având avantajul că lasă pereții să respire. 

Iată care sunt top 3 încăperi unde un perete îmbrăcat în tapet poate fi atracția casei:

  1. Livingul

Poți opta pentru orice model de tapet dorești, atât timp cât acesta se potrivește cu mobilierul ales pentru această încăpere. Dacă ai deja mai multe piese de mobilier aici, poți opta pentru crearea unui perete ca punct de atracție principală, pe care să-l îmbraci cu modelul preferat de tapet. 

În schimb, dacă preferi un spațiu cât mai aerisit, poți alege să îmbraci toți pereții cu un model de tapet subtil, ce va pune în evidență piesele de mobilier, fără expunerea unor tablouri. 

  1. Camera copilului

Este o cameră a cărei amenajare este plină de emoție și bucurie. Chiar dacă este camera unui bebeluș sau a unui copil de câțiva anișori, modelul ales îi va crea acestuia unui mic univers. Modelele de tapet pentru camera copilului sunt printre cele mai diversificate și minunate, fiind o parte importantă a poveștii pe care vrei să o transpui prin amenajare. 

  1. Holul

Deși este o încăpere căreia nu îi acordăm prea multă atenție, nu trebuie să uităm că acesta este primul contact vizual al celui care îți calcă pragul și, implicit, al tău. Astfel, în funcție de dimensiunile acestuia, poți alege să folosești un model ce va crea o primă impresie plăcută, astfel încât să prezinte cât mai frumos atmosfera casei tale. 

Avantajul tapetului este faptul că nu necesită multă pregătire și în urma aplicării sale nu va trebui să apelăm la produse de curățenie costisitoare și dăunătoare. Îl putem schimba ori de câte ori vreo să aducem o schimbare casei noastre sau dacă peretele suferă vreun accident. 

FotoJet jpg
FotoJet (1) jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
image png
cristina rus accident 2 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY
7dk28ju7dQSbDtVJazOYDjc6UwLYbuuqW uSDgTl9Oq9o6KBkEqax4sEGHNYtsO7rYOIB1kscU5M5sZLBkKepARmXjhHiuQ9yo 5tmivtJ nCglmiv9zk0bjGh2R ZCIgywT4  uHIm86Vsc2asOFcE
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com