3 INOVATII surprinzatoare, cu aplicatie in realizarea acoperisurilor din tigla metalica

Ultima actualizare:

Tigla metalica este folosita de o buna bucata de vreme in realizarea unor acoperisuri accesibile ca pret. Multa vreme materialul era mai putin preferat de catre clienti, deoarece avea anumite neajunsuri, cum ar fi rezistenta in timp, fragilitatea in fata socurilor fizice, slaba izolatie termica si fonica, existenta unor optiuni reduse in ceea ce priveste forma si culoarea.

Țigla metalică, o soluție pentru casa ta. Foto: shutterstock.com
Țigla metalică, o soluție pentru casa ta. Foto: shutterstock.com

Producatorii de top de la nivel mondial au introdus in ultima vreme unele inovatii surprinzatoare, care au transformat tigla metalica in varianta cea mai dorita pentru ridicarea unor acoperisuri, atat in cazul cladirilor rezidentiale, cat si a celor cu destinatie comerciala sau industriala. 

Pe piata exista o gama extrem de variata de produse din categoria tigle metalice, calitatea acestora pornind de la unele produse indoielnice pana la cele de top, care fac concurenta cu brio materialelor mai scumpe utilizate, precum tigla de ceramica. Utilizarea acestui material este usurata si de faptul ca marii producatori ofera sisteme complete cu ajutorul carora se poate realiza un acoperis complet. Piesele acestui sistem sunt manufacturate pentru a se potrivi cu exactitate, atat in ceea ce priveste forma, cat si designul si culoarea.

Iata care sunt cele 3 inovatii cu aplicatie in realizarea acoperisurilor din tigla metalica

Foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com

1. O problema des intalnita in ceea ce priveste tigla metalica era rezistenta scazuta in timp din cauza materialului protector de la suprafata, care nu facea fata conditiilor dificile, ca de exemplu in cazul cladirilor din apropierea marii sau a celor industriale, supuse actiunii unor elemente corozive. O inovatie a fost introducerea unei protectii superioare foarte rezistente, stratul final fiind realizat din poliester, care este recunoscut in prezent ca fiind cea mai buna solutie de acoperire de pe piata. Construirea unui acoperis cu tigle metalice de la Lindab este o garantie a unei rezistente si durabilitati impresionante in timp, chiar si in conditii improprii. Site-ul Lindab.com pune la dispozitia clientilor tigle metalice cu acoperire pe baza de poliester, fie de tip lucios, care imita excelent acoperisul clasic, fie de tip mat, extrem de elegant sau cu acoperire HBPE care ofera rezistenta ridicata la coroziune si zgarieturi;

2. In trecut un neajuns al tiglei metalice putea fi considerat faptul ca era alunecoasa, mai ales in conditii de umezeala, ceea ce putea duce la aparitia unor accidente nedorite. Din acelasi motiv, se produceau caderi de zapada, care distrugeau sistemul de jgheaburi si burlane, chiar afectau proprietatile si persoanele din zona. O inovatie in acest sens este introducerea unor sisteme speciale, ce impiedica alunecarea persoanelor aflate in zona acoperisului si care opresc caderile accidentale de zapada. Aceste elemente de siguranta pot fi montate pe orice tip de acoperis si sunt realizate din otel protejat prin galvanizare cu zinc;

3. Un alt neajuns al tiglei metalice este faptul ca era destul de zgomotoasa, mai ales in timpul ploilor torentiale sau a grindinei. In ultima vreme diversi producatori au introdus solutii care au minimalizat acest neajuns, in aceasta privinta remarcandu-se utilizarea unor perforatii speciale, care atenueaza sensibil zgomotul si folosirea unor materiale fonoabsorbante in partea superioara sau inferioara a tiglei metalice. 

In concluzie, avand in vedere avantajele pe care le ofera, tigla metalica reprezinta o alegere ideala pentru acoperirea unei game diverse de cladiri, de la locuintele proprietate personala pana la spatii cu destinatii agricola, comerciala sau industriala.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net