3 sfaturi pentru o viață sexuală împlinită

Cât de important este sexul într-o relație? Poate lipsa lui să provoace o ruptură între parteneri? Un studiu apărut în Archives of Sexual Behaviour a ajuns la concluzia că un adult întreține relații sexuale de aproximativ 54 de ori pe durata întregului an, echivalentul unei singure partide amoroase pe săptămână.

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Relațiile de dragoste diferă din multe puncte de vedere, iar, în momentul în care un cuplu își schimbă comportamentul cu privire la frecvența momentelor de tandrețe, apar sentimente conflictuale precum vulnerabilitate, nesiguranță, depresie, mânie și detașare. În final, toate aceste elemente cumulate pot duce doar la un final nefericit.

Din păcate, nu există o formulă magică prin care poți repara neajunsurile pe care lipsa sexului le aduce într-un cuplu. În cele din urmă, răspunsul unei relații reușite, împlinite și de lungă durată poate fi stabilit doar în funcție de preferințele tale și ale partenerului. Psihologii sunt de părere că nu există o valoare capabilă să definească o viață sexuală desăvârșită. Pentru unele persoane romantismul se poziționează pe o scară superioară în viața de cuplu.

Depășește acest impas, cu ajutorul următoarelor sfaturi utile!

Nu ignora preludiul

Când vine vorba de preludiu, părerile sunt împărțite în două tabere. În timp ce majoritatea bărbaților sunt capabili să ajungă mai repede la senzația de excitare, de cele mai multe ori, femeile au nevoie de atingeri suave și cuvinte erotice pentru a simți plăcere. În fond, scopul preludiului este atingerea unei punct de excitare maximă din partea ambilor parteneri, astfel încât, actul sexual să fie mai intens. Din punct de vedere emoțional, te va ajută să te conectezi cu partenerul la un nivel diferit față de interacțiunile zilnice. Pe rând, toate simțurile sunt dezlegate. Prin sărut, se eliberează dopamină și serotonină, starea de euforie se intensifică treptat, caracterizată prin schimbarea ritmului cardiac și dilatarea vaselor de sânge. În multe cazuri, femeile sunt capabile să ajungă la orgasm doar cu ajutorul preludiului. În cealaltă extremă, bărbații tind să neglijeze acest stadiu, de teamă să nu fie judecați după performanțele nesatisfăcătoare. Desigur, există câteva metode eficiente în situația dată, precum suplimentele alimentare sau folosirea unui spray potenta. Încearcă să-i explici partenerului cum te simți, ce sentimente îți provoacă atingerile sale, pentru a înțelege pe deplin importanța preludiului.

Comunicarea este cheia succesului 

Lipsa comunicării reprezintă unul dintre principalele motive care duc la despărțirea unui cuplu. De ce apare liniște între două persoane? Insecuritatea și teama de a fi criticați pentru gândurile noastre ne conving, de cele mai multe ori, că vom rămâne în siguranță dacă ținem câteva lucruri private, doar pentru sine. Asemenea efectului de domino, cu fiecare omisiune, mai cade câte o piesă a siguranței relației, până când vei rămâne spectator al propriului eșec. Comunicarea face echipă nemaipomenită cu încrederea. De aceea, este vital, pentru sănătatea relației intime și sexuale, să îți exprimi în mod clar sentimentele, dorințele și neliniștea. Pe cât de ușor pare să formezi niște cuvinte, pe atât de greu este să le dai glas. Așa că, profită de fiecare ocazie pentru a vorbi cu partenerul tău despre orice greutate întâmpini. Pe termen lung, vei observa îmbunătățirea legăturii emoționale.

Jocuri de rol în pat

Chiar dacă timpul funcționează, de cele mai multe ori, împotriva noastră, așază relația amoroasă pe o treaptă superioară a importanței. Monotonia își face apariția fără să-ți dai seama, iar în scurt timp, vei observa că ceva se schimbă în viața sexuală. Pentru că imaginația nu are limite, menține dorința aprinsă, organizând seri dedicate în totalitate vouă, prin jocuri erotice pe roluri. Poate că ți-ai fi dorit ca partenerul tău să arate asemenea actorului preferat din Top Gun sau ai o fantezie legată de un personaj ficțional. Transformă totul într-o joacă senzuală și distrați-vă prin îndeplinirea visurilor, cel puțin din punct de vedere sexual.

În cele din urmă, fiecare cuplu își stabilește propriile reguli pe care vrea să le respecte de-a lungul timpului petrecut împreună. Important este ca ambii parteneri să fie pe aceeași lungime de undă, când vine vorba de relația sexuală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net