5 lucruri care se vor îmbunătăți dacă elimini stresul din viața ta

Ultima actualizare:

Stresul face parte din viața noastră de mult timp și multe din micile probleme care ne dau bătăi de cap zi de zi pot fi puse pe seama lui - insomniile, durerile de stomac sau de cap, stările de nervozitate, incapacitatea de concentrare și multe altele.

foto: pixabay
foto: pixabay

Puțini dintre noi știu că există și “stres bun” sau eustres, care este vital pentru sănătatea noastră. E acel tip de stres pe care îl simțim la primele întâlniri sau când ne dăm într-un rollercoaster. El ne face să ne simțim “vii” și să ne bucurăm de viață. Dar, ca în orice domeniu, ce e mult strică. Drept urmare, stresul prelungit sau cronic nu doar că ne împiedică să ne bucurăm de viață, ci ne și afectează sănătatea.

Dacă te întrebi ce să faci ca să elimini “stresul rău” din viața ta, consultă acest ghid pentru a descoperi o mulțime de idei utile. După o perioadă în care iei măsurile sugerate, vei observa că multe lucruri se îmbunătățesc în viața ta.

Vei dormi mai bine

Insomnia este unul din primele simptome ale stresului. Dacă în ultimul timp adormi tot mai greu sau te trezești des pe parcursul nopții, stresul poate fi o cauză. La rândul ei, insomnia devine o sursă de stres deoarece, fiind obosit, este greu să te concentrezi și să duci la bun sfârșit sarcinile zilnice. Ca să rupi acest cerc vicios trebuie să găsești timp pentru relaxare.

Vei fi mai productiv la locul de muncă

Este cunoscut faptul că stresul scade productivitatea muncii, motiv pentru care tot mai multe companii oferă angajaților abonamente la sală, sesiuni de masaj sau alte beneficii care îi ajută să se relaxeze. Dar o productivitate mai bună nu este benefică doar pentru companie, ci și pentru angajat. De exemplu, o persoană relaxată și productivă poate să își finalizeze sarcinile la timp, câștigând mai mult timp alături de familie.

Vei avea relații mai bune cu cei din jur

Nervozitatea este unul dintre simptomele stresului cronic, iar ea îți poate afecta relațiile cu cei din jur, de la colegii de birou, până la copii sau partenerul de viață. Apoi, conflictele cu ei creează și mai mult stres, iar tu vei intra într-un cerc vicios. Eliminând stresul din viața ta, vei vedea că se îmbunătățesc relațiile atât cu cei dragi, cât și cu necunoscuții - când ești relaxat, poți chiar să găsești puterea de a zâmbi cuiva care te-a încurcat în trafic.

Scade riscul bolilor psihice

Stresul sporește riscul de apariție a bolilor psihice, mai ales la persoanele care sunt predispuse. Se pot instala anxietatea, depresia, atacurile de panică. Dacă ele s-au instalat deja, eliminarea stresului va ajuta la diminuarea simptomelor.

Pe de altă parte, persoanele care suferă de stres cronic au tendința să găsească moduri periculoase de a-l gestiona, de exemplu, dependențe precum fumatul, consumul de alcool, jocurile de noroc, shoppingul excesiv. Eliminând stresul din viața ta, îți vei reduce riscul de a deveni dependent.

Scade riscul unor boli grave

Studiile au arătat că există o legătură clară între stres și unele boli grave, precum ulcerul gastric, hipertensiunea arterială și chiar unele tipuri de cancer. Așadar, dacă reușești să elimini stresul din viața ta, îți vei diminua și riscul de îmbolnăvire.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
fizioterapie jpg
zodii pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net