5 moduri de a-ți organiza mai bine bagajul pentru călătorii

Vremea de afară îți dă un imbold să călătorești? Lumea îți stă la picioare, dar înainte să te urci în avion, gândește-te bine cum îți vei planifica bagajul pentru a nu pierde timp scotocind prin bagaj fie în aeroport, fie când ajungi la cazare. Pune-ți centura, astăzi aflăm împreună 5 moduri de a ne organiza mai bine bagajul când călătorim!

5 moduri de a-ți organiza mai bine bagajul pentru călătorii - Sursa foto: Pixabay.com
5 moduri de a-ți organiza mai bine bagajul pentru călătorii - Sursa foto: Pixabay.com

Iată ce sfaturi poți pune în aplicare pentru a-ți organiza mai bine valiza 

1. Alege doar ceea ce este esențial

Chiar ai nevoie de a treia rochie sau de încă o pereche de pantofi acolo unde călătorești? Limitează numărul hainelor pe care trebuie să le înghesui în bagaj gândindu-te la programul pe care îl vei avea la destinație. Nu are rost să incluzi haine de gală dacă nu mergi la niciun eveniment cu dress code elegant, de exemplu. 

2. Ia legătura cu hotelul unde vei sta

Multe agenții de turism, precum Veltravel, ne sfătuiesc să luam legătura cu hotelul sau pensiunea unde vom sta și să vedem ce facilități ne oferă. Spre exemplu, este o idee bună să verifici dacă vei avea acces la o spălătorie, la fier de călcat sau dacă sunt oferite cosmetice gratuite. Astfel, vei ști dacă poți înghesui mai multe haine pentru că le vei putea călca acolo sau dacă nu mai e nevoie să îți aduci propriul șampon.

3. Folosește saci vidați

Un truc din ce în ce mai des folosit în ultima vreme este folosirea sacilor vidați pentru a economisi spațiu. Pur și simplu așază hainele de care ai nevoie în sac și apoi, cu ajutorul aspiratorului, videază sacul. Vei vedea cât spațiu economisești astfel! Totuși, nu uita să verifici greutatea bagajului în cazul în care zbori către destinație. Asigură-te și că vei avea un fier de călcat la cazare, deoarece acest procedeu va șifona hainele.

4. Grupează hainele și obiectele

De cele mai multe ori, este mai ușor să punem laolaltă hainele de același tip. Spre exemplu, lenjeria de corp ocupă aproximativ același spațiu, așadar o putem pune împreună într-un suport special sau o putem rula. Tricourile pot fi puse unul peste altul, apoi împăturim mânecile și le rulăm. Poți folosi un singur portfard pentru cosmetice, iar pentru parfumuri mai multe recipiente mici. 

5. Pune la suprafață ce folosești mai întâi

Dacă ajungi la mare și vrei să intri în apă în primele 5 secunde, asigură-te că ai pus costumul de baie deasupra celorlalte haine din bagaj, pentru a nu pierde timpul scotocind după el. De asemenea, dacă știi că odată ajuns/ă vrei să te schimbi în anumite haine sau ai nevoie de unele obiecte, pune-le într-un loc cât mai ușor accesibil. Poți chiar să păstrezi o pungă separat în care le poți pune și astfel vei scăpa de un stres în plus. 

Așadar, nu uita că un bagaj bine făcut e primul pas către o vacanță reușită. Urmează sfaturile de mai sus atât la dus, cât și la întors, și vei vedea că făcutul sau desfăcutul bagajului nu mai este o corvoadă. Ba chiar ai putea să descoperi că îți face plăcere!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net