5 moduri prin care să te înțelegi bine cu colegii de la birou

Se spune că nu trebuie să fim prieteni cu toată lumea și că este imposibil ca toată lumea să ne placă. Însă, când vine vorba de relația pe care o stabilim cu colegii de muncă, aceasta este extrem de importantă, fiindcă ea determină nu doar modul în care se desfășoară activitatea, ci și senzația ta de confort la locul de muncă. Cu alte cuvinte, la un loc de muncă unde personalul dă dovadă de respect și lucrează în echipă se vor înregistra cu siguranță rezultate bune, iar tu vei merge la job cu tot dragul.

Sursă foto: pexels.com
Sursă foto: pexels.com

Vezi aici cum poți să clădești o relație sănătoasă cu colegii de muncă

Comunică și fii deschis

La fel ca în orice altă relație, comunicarea este cheia și atunci când vrem să ne înțelegem bine cu colegii de la muncă. Aici nu ne referim doar la simpla idee de a fi vorbăreț, ci de a fi deschis în a te angaja în conversații cu celelalte persoane în timpul pauzelor sau la cafea. De asemenea, comunică de fiecare dată într-un mod cât mai asertiv dacă ceva nu este în regulă, oferind și soluții pentru ca lucrurile să poată fi îmbunătățite. Astfel, cei din jurul tău vor observa că pentru tine este importantă bunăstarea tuturor la locul de muncă, iar atitudinea prietenoasă îți va aduce mereu numai beneficii.

Arătați-vă respect și acceptați-vă limitele

Între colegi este important să fiți atenți la lucrurile care îi deranjează pe ceilalți, fiindcă poate fi perceput ca lipsă de respect atunci când faci ceva ce ți s-a menționat că o deranjează pe persoana respectivă. Fiecare dintre noi avem propriile limite, este important într-o echipa ca acestea să fie comunicate cât mai deschis și respectate, pentru ca atmosfera la locul de muncă să nu fie dominată de tensiune și stres. Voi sunteți o echipă, iar membrii unei echipe se ajută, nu își pun piedici.

Luați prânzul împreună

O modalitate excelentă de a vă cunoaște mai bine la locul de muncă, este să luați prânzul împreună, pentru că poate fi un timp în care puteți discuta și lucruri care nu sunt legate de muncă, cum ar fi despre familie, hobby-uri, planuri de weekend sau orice altceva considerați. Ce zici să comanzi mâncare gătită cu livrare la birou de pe FoodNation.ro, să luați o binemeritată pauză de prânz și să vă bucurați de timpul petrecut împreună?

Sărbătoriți reușitele împreună

Pentru o echipă, fiecare reușită este importantă. Încercați să sărbătoriți fiecare succes al membrilor din echipă, oricât de mic ar fi acesta. Astfel se creează un mediu prietenos, în care fiecare este încurajat să evolueze și se evită apariția conflictelor și a rivalităților care nu își au rostul.

Fii de încredere

Schimbarea începe cu pași mici și pornește de la tine. Dacă tu dovedești că ești o persoană de încredere, care își ține întotdeauna cuvântul și își îndeplinește sarcinile, vei vedea că îți va fi mai ușor să ai o relație bună cu colegii de muncă, fiindcă aceștia vor ști că se pot baza pe tine la greu și vice versa.

Astfel, lucrurile simple pot uni oameni, iar un mediu de lucru în care personalul este unit, sincer și prietenos este extrem de benefic și sănătos, fiindcă fiecare dintre noi mergem cu drag la job atunci când știm că primim zâmbete când intrăm pe ușă și muncim cot la cot cu toți cei implicați în activitatea pe care o desfășurăm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop shutterstock 440905510 jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net