5 sfaturi pentru a combate oboseala acumulată de sărbători

Ianuarie abia a început și simți că vrei să te reîncarci cu energie? După sezonul sărbătorilor, care este o perioadă deosebit de aglomerată, este normal să simți semne de oboseală fizică sau psihică. Pentru a face față acestei scăderi de tonus, iată 5 sfaturi pentru a reveni rapid în formă.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Adoptă un stil de viață sănătos pentru mai multă energie

Pentru a fi bine în corp și în minte, este important să ai grijă de tine cu un stil de viață sănătos, concentrându-te pe un somn de calitate și pe mese echilibrate. 

Somnul, un rol esențial pentru a fi în formă bună 

Pentru a te recupera, nimic nu depășește o rutină adecvată de somn. Înainte de a merge la culcare, fă-ți timp să te relaxezi și să te detensionezi, departe de ecranul televizorului sau al laptopului. Trebuie să îți oferi posibilitatea pentru a adormi mai repede, mai liniștit, astfel încât să-ți regăsești toată energia de care ai nevoie dimineața, când te trezești. Nu ezita să bei o cană de ceai de tei sau mușețel, cu o linguriță de miere de manuka care te va relaxa și mai mult.

Mai multă energie cu o dietă sănătoasă și echilibrată

Mai mult ca oricând, consumă fructe și legume! Acestea conțin cele mai bune vitamine pentru a-ți stimula în mod natural organismul și ajută la combaterea bolilor de iarnă, menținându-te în același timp în formă. Un alt sfat pentru a avea mai multă energie este să reduci consumul de dulciuri. Așadar, renunță la cutia cu bomboane de ciocolată (ai putea să-ți oferi una ca recompensă din când în când) și optează pentru fructele uscate, adevărate concentrate energetice în caz de oboseală.

2. Alimentează-te cu energie cu ajutorul vitaminelor 

Te simți epuizată, nervoasă, obosită sau chiar stresată tot timpul? Corpul tău și-a terminat probabil toate resursele de minerale și vitamine. Este semnul că este timpul să-ți reîncarci bateriile. Pentru a calma stresul și a reveni mai repede în formă, sunt recomandate suplimentele pe bază de vitamina C și grupul de vitamine B, precum și consumul de fructe goji sau ginseng, adevărate stimulente de energie care reduc oboseala și oferă tonus și vitalitate pentru a fi în formă bună. În caz de oboseală intensă, poți  lua în considerare și o cură cu magneziu și fier, esențiale pentru starea ta de bine, care te vor ajuta să lupți mai bine cu lipsa de tonus.

3. Practică yoga sau meditația pentru o stare de bine

Obiceiul de a practica yoga sau meditația poate fi o inițiativă excelentă pentru a recăpăta pacea interioară și a avea mai multă energie. Într-adevăr, această activitate îți va permite să-ți reîncarci bateriile, pentru că îți calmează sistemul nervos, dar în același timp pune în mișcare sistemul circulator. De asemenea, yoga, la fel ca și meditația, reduce anxietatea și reduce nivelul cortinozului, care este hormonul stresului, și, nu în ultimul rând, ambele activități te pot ajuta să te concentrezi mai bine.

4. Ai grijă de tine pentru a avea mai multă energie

Pentru acest an nou, fă o prioritate din a-ți acorda timp pentru tine. Răsfață-te oferindu-ți pauze pentru a respira și a te concentra asupra lucrurilor esențiale. Ascultarea nevoilor tale te va ajuta să te revigorezi atât fizic, cât și mental. Dacă ești obosit psihic, programează o ședință de masaj, de exemplu. Sau plimbă-te în mijlocul naturii, pentru a-ți reîncărca bateriile. 

Concentrează-te pe “îngrijirea de sine”, adică învață să îți pese de tine înainte să lași stresul să se instaleze.

5. Adoptă o atitudine pozitivă 

Când moralul tău este scăzut, te vei simți epuizat și fără chef. Așa că, pune-ți întrebările potrivite: ce te face fericit și te face să vrei să te trezești dimineața? Adoptă reflexele potrivite, distrându-te și înconjurându-te cu oameni pozitivi, pentru a fi întotdeauna în cea mai bună formă a ta. O gândire pozitivă înseamnă, de asemenea, să înveți să vezi partea bună a lucrurilor în orice situație mai complicată. Păstrând un zâmbet pe buze și având încredere în viață, indiferent de evenimentele prin care treci, vei reuși să combați mai ușor stările proaste.

Pe scurt, dacă te simți obosit după sărbători, acum este momentul să pui în practică aceste mici sfaturi pentru a fi în formă și a avea mai multă energie în fiecare zi. Fă pauze, ai grijă de tine cu un stil de viață sănătos și mai ales evită oamenii negativi care te epuizează psihic. Un an nou 2022 plin de vitamine și energie!

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net