7 pietre semiprețioase, potrivite pentru un inel care iese în evidență

Ultima actualizare:
pietre jpg

Pietrele, prețioase sau semiprețioase, au puterea de a transforma spectaculos aspectul unei bijuterii și de a-i conferi o valoare mai mare. Un inel cu o piatră strălucitoare va ieși întotdeauna în evidență, iar diamantul nu este singurul care are acest efect. Poți să atragi toate privirile și cu o piatră semiprețioasă, iar cele mai potrivite pentru un inel sunt următoarele:

Topaz

Topazul se găsește într-o gamă variată de nuanțe, cum ar fi roșu, roz, violet, însă cel mai adesea este incolor. Topazul, care are în mod natural culoarea albastră, e extrem de rar și foarte valoros, intrând în categoria pietrelor prețioase. Pentru că este foarte popular, topazul a început să fie creat și în laborator, având aspect identic cu piatra naturală, dar un preț mult mai accesibil. Astfel, un topaz albastru sintetic va fi mult mai ieftin. Este piatra de naștere tradițională a celor născuți în luna noiembrie, fiind considerată norocoasă pentru persoanele din zodia Scorpion și Săgetător. De asemenea, de topaz sunt legate mai multe mituri și curiozități despre care vei afla informații interesante pe Jewelry.

Acvamarin

Acvamarinul este o piatră fermecătoare și strălucitoare, cu nuanțe de albastru și verde pal similare cu apa mării, de unde îi vine și denumirea. Este tot o varietate de beril ca și smaraldul și a rămas în preferințele unor case regale, cum ar fi cea olandeză. Se spune despre acvamarin că ar aduce noroc și are puteri de vindecare, fiind utilizat în diverse terapii alternative.

Citrin

Este o piatră cu nuanțe care variază de la galben pal până la galben brun, cu o strălucire aurie, de un mare efect. În lumina soarelui, această piatră prinde viață, creând un joc de reflexii spectaculos. Poate acesta este și motivul pentru care citrinul simbolizează energia solară și se spune că are puterea de a da energie.

Ametist

Este piatra persoanelor născute în februarie și e un simbol al înțelepciunii și al devotamentului. Ametistul este cea mai cunoscută piatră violet și odată a fost considerat egalul rubinului, smaraldului și safirului. Însă, odată cu descoperirea unor zăcăminte mari în Brazilia, ametistul a devenit accesibil, potrivit Gem Society. În perioada medievală, ametistul era considerat un simbol al regalității anglo-saxone.

Turcoaz

Este o piatră semiprețioasă, care a fost descoperită încă din anul 3000 î.Hr., în Egipt. Utilizată masiv pentru decorarea bijuteriilor orientale, turcoazul a devenit în zilele noastre extrem de popular în toată lumea. Multe culturi antice îl considerau sacru, iar astăzi, această piatră este asociată cu fericirea.

Turmalina

Turmalina este o piatră cu duritate ridicată - singura care este în permanență încărcată electric, motiv pentru care prin încălzire sau frecare poate atrage diverse obiecte - care se poate găsi sub diferite culori: verde, maro, albastru, negru, multicolor.

Piatra lunii

Este un cristal translucid, cu o lumină lăptoasă, cunoscut din Grecia Antică. Grecii și romanii o considerau o piatră norocoasă. Este piatra lunii iunie și a celor născuți în zilele de luni. Cel mai adesea, această piatră este albă, dar poate fi regăsită și în nuanțe de portocaliu, gri, verde, albastru și chiar negru.

Foto: Unsplash

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net