Alege covorașe auto în funcție de nevoile autovehiculului pentru a preveni accidentele de mașină

Ultima actualizare:

Deoarece covorașele mașinii sunt aproape de frână și de accelerație, dacă acestea alunecă și își schimbă poziția, se vor bloca pe frâne sau pe accelerație, ceea ce va afecta siguranța la conducere. De exemplu, o parte din cauza accidentelor de mașină în celebra Toyota a fost reprezentată de covorașele auto.

ItsGozbtDqy1oD6 qFLi1luojX1ggTPQlP A0kiDKp8GRkBWvog6QqahxreuQOA4hnSXQMuK0GloeLTB5m2aHvPImpD4J atZyMb5Wf82I cYo0NjtihOOhH k3e5uC7FwHLaAmaFS8bx6zxJ OQmNT8epKo1cIKKbqx rQV2OatJDYqENbIL ivHg

Deoarece covorașele mașinii sunt aproape de frână și de accelerație, dacă acestea alunecă și își schimbă poziția, se vor bloca pe frâne sau pe accelerație, ceea ce va afecta siguranța la conducere. De exemplu, o parte din cauza accidentelor de mașină în celebra Toyota a fost reprezentată de covorașele auto.

Citește în continuare pentru a înțelege următoarele puncte pentru a te ajuta să alegi un covoraș potrivit pentru mașina ta

În primul rând, nu te uita la covorașele auto ca fiind atrăgătoare, ci pentru că joacă multe roluri, așa că este important să știi ce fel de covorașe auto ar trebui să alegi. Găsești numeroase opțiuni pe Autogedal.ro.

  • Preț

Pe piața auto de astăzi, există de obicei două tipuri de covorașe, unul universal, iar celălalt specific. Versatilitatea poate fi folosită pentru vehiculele obișnuite, dar nu se va potrivi mai mult sau mai puțin cu o mașina originală. 

Pentru tipul special, după cum sugerează și numele, este câte un covoraș personalizat pentru fiecare mașină. Prin urmare, este recomandat ca atunci când achiziționezi covorașe de mașină, să iei în considerare mai întâi anumite tampoane pentru picioare și să nu cumperi versatilitate mai ieftin.

  • Material

În funcție de producător, materialul covorașului auto poate fi diferit. Există o duzină de tipuri de materiale pentru covorașe auto, iar covorașele auto din diferite materiale au caracteristici diferite. 

Pe măsură ce începe să te intereseze sănătatea mașinii, de la scaun la covorașul mașinii, protecția mediului este, fără îndoială, primul element al viitoarelor achizitii. De exemplu, dacă materialul nu este prietenos cu mediul și aparatul de aer condiționat este pornit, fiecare suflare de aer va fi contaminată de pernițele pentru picioare, ceea ce va avea inevitabil un impact negativ asupra corpului pe termen lung.

De asemenea,, atunci când achiziționezi covorașe, trebuie să știi că funcția principală a covorașului este de a proteja podeaua vehiculului nostru împotriva uzurii și murdăriei.

  • Mărimea

La fel ca diferite vehicule, vor exista anumite diferențe în poziția covorașelor auto. Dacă covorașele auto sunt prea mari sau prea mici, acestea vor provoca cu ușurință deplasări în timpul procesului de frânare. 

Dacă se întâmplă să calci pe frână în acest moment, dacă miști pedala, vei provoca un accident. În același timp, designul anti-alunecare este de asemenea esențial. Covorașele alunecoase nu numai că te fac să te simți confortabil, dar pot provoca blocarea frânei de accelerație din cauza alunecării. 

De exemplu, atunci când cumperi, ar trebui să acorzi atenție dacă covorașul are mai multe catarame antiderapante încorporate pentru a preveni deplasarea. În plus, unor proprietari de mașini le place să mai pună câteva covorașe peste covorașele proiectate pentru mașină, pentru că se simte mai confortabil. 

Dar acest tip de operație nu este de fapt recomandată. Dimpotrivă, va avea și un anumit impact asupra performanței de frânare și de accelerare a mașinii.

În concluzie, covorașul auto este un dispozitiv pe care aproape fiecare proprietar de mașină îl va avea în mașină, deoarece poate juca o mulțime de roluri în procesul de conducere. Nu numai că poate înfrumuseța interiorul, ci și crește frecarea dintre încălțăminte și podea.

Sursa Foto: Pexels.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net