Ce este negrilica, planta pe care regina Cleopatra o folosea pentru înfrumusețare?

Ultima actualizare:

Frumusețea Cleopatrei este arhicunoscută și ocupă un loc special în legendele din Egiptul Antic. Istoricii au descoperit numeroase tratamente pe care Cleopatra le folosea pentru a-și menține frumusețea. Și o plantă nelipsită din ritualurile sale de înfrumusețare era negrilica.

Sursa foto canva.com
Sursa foto canva.com

Ultima regină a Egiptului folosea uleiul obținut din această plantă și îl aplica atât pe ten, cât și pe părul său. Potrivit cercetărilor publicate în revista Phytotherapy Research, negrilica are proprietăți antioxidante, motiv pentru care este folosită în tratamente de înfrumusețare și nu numai.

De fapt, studiile despre utilitatea negrilicii în diverse domenii datează încă din perioada lui Hipocrate, cel care este considerat părintele medicinei. El a descoperit puterea negrilicii (Nigella sativa) în tratamentele pentru afecțiuni hepatice, dar și în dezechilibre metabolice.

Primul document în care se face referire la negrilică este chiar Vechiul Testament, în cartea profetului Isaia, la versetele 28:25 și 27.

La ce ajută negrilica?

În prezent, negrilica are numeroase beneficii și moduri de utilizare. Ea este un remediu potrivit pentru a trata astmul, reumatismul ori bronșitele. Semințele de negrilică mai sunt folosite și în tratarea infecțiilor, alergiilor și a bolilor cronice. Ele conțin elemente importante precum Omega-3, Omega 6, dar și acizi grași esențiali.

Substanțele amintite au un rol important în protejarea organismului contra formării tumorilor și previn apariția litiazelor. Negrilica mai contribuie și la diminuarea glicemiei, fiind utilizată și în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet.

Negrilica are și acțiuni asupra sistemului nervos central și a creierului, astfel că poate avea efecte antidepresive și anxiolitice. Cu ajutorul ei se contribuie și la îmbunătățirea memoriei, dar contribuie și la prevenirea leziunilor cerebrale provocate de ischemie.

Dincolo de rolul său medicinal, negrilica mai este și un condiment folosit în bucătăria tradițională și modernă. Semințele sale, atunci când sunt măcinate, contribuie la preparate și le oferă un gust ușor amărui, afumat și iute. Se folosesc în special pentru aromatizarea brânzei telemea ori pentru condimentarea unor preparate bazate pe legume. Gustul este similar cu cel de la oregano.

Cine a fost Cleopatra?

Cleopatra a fost ultima regină a Egiptului și a domnit între 51 și 30 înainte de Hristos. Era recunoscută pentru frumusețea sa, pe care o folosea și pentru a cuceri bărbați puternici din acea perioadă, cele mai elocvente exemple fiind Iulius Cezar și Marc Antoniu. Se folosea de farmecul său pentru a-și atinge obiectivele și a rămas în istorie drept cea mai cunoscută conducătoare din Egiptul Antic.

Acest lucru este dovedit și de faptul că despre ea încă se discută adesea și apar filme, seriale și jocuri. Printre cele mai cunoscute filme în care apare și Cleopatra se află Asterix și Cleopatra, A Queen for Caesar, Imperiul Augustus și Two Nights with Cleopatra. 

Desigur, Cleopatra nu a fost ignorată nici de dezvoltatorii de jocuri. Prezența în jocuri video este vizibilă în Cleopatra: Queen of the Nile și Pharaoh Cleopatra sau jocuri de pacanele online, acolo unde sunt zeci de producții în care ea este simbolul principal. Printre titlurile care se bucură de recenzii excelente se află Book of Cleopatra (Stake Logic), Grace of Cleopatra (Amusnet Interactive), Beauty of Cleopatra (Novomatic) și Eye of Cleopatra (Pragmatic Play).

Dincolo de acest aspect, obiectele care i-au aparținut Cleopatrei se regăsesc în numeroase muzee de top din toată lumea. Poate cel mai elocvent exemplu este British Museum din Londra, unde se află nu mai puțin de 378 de obiecte din acea perioadă, în special boluri și obiecte de servire a mesei. Așadar, se poate vedea cum Cleopatra este încă "prezentă" prin intermediul culturii, a filmelor și a jocurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apa vie izvor munte png
image
image
image
image
image
image
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
Horoscop jpg
1 ardei umpluti cu orez si legume jpg jpeg
zodie floare jpg
Barfa colegi birou munca FOTO Shutterstock jpg
cea mai puternică zodie jpeg
visinata jpeg
horoscop png
image
actualitate.net
image
actualitate.net