Cu ce asortezi canapeaua din sufragerie?

Ultima actualizare:

Canapeaua este o piesă de mobilier indispensabilă sufrageriei. Alegerea acesteia trebuie să se armonizeze cu pereții încăperii, covorul, perdelele și, mai ales, restul mobilei din living. Dacă te interesează să afli cu ce elemente ar trebui să se asorteze canapeaua și cum alegi culorile, modelele și texturile mobilierului din camera de zi, articolul de față ar putea să-ți fie de ajutor. 

image

Asortezi canapeaua cu mobila 

Pentru a crea un spațiu unitar, cea mai simplă regulă când vine vorba despre asortarea canapelei este să alegi piese de mobilier de aceleași materiale și culori. Dacă îți schimbi canapeaua cu una nouă, ia în considerare schema de culori regăsită în sufrageria ta. 

În cazul în care achiziționezi întreg mobilierul pentru living, ai posibilitatea să alegi o combinație de culori complet nouă, precum și materialul din care este fabricat acesta. Ca regulă generală, folosește o combinație simplă de culori, formată din două nuanțe neutre și una sau două culori de accent. 

De exemplu, poți combina culoarea bej și gri cu verde sau albastru. Un rol important îl are și culoarea pereților. Un truc ar fi să alegi întreg mobilierul într-o culoare neutră și să-l asortezi cu peretele vopsit într-o culoare puternică, de accent. Dacă vrei să găsești într-un singur loc tot ce ai nevoie pentru living, poți achiziționa mobila de sufragerie, unde ai la dispoziție o mulțime de piese, de la canapele și fotolii, la taburete și biblioteci. În acest mod îți va fi mai ușor să găsești mobilă din același material și în același registru de culori. 

Armonizezi canapeaua cu perdelele și draperiile

La fel ca în cazul pieselor de mobilier, culoarea este primul factor pe care trebuie să-l iei în considerare pentru a obține un aspect armonios. Iată câteva combinații de culori reușite: 

  • Canapea de culoare gri sau bej și perdele cu imprimeu discret;
  • Canapea galbenă și perdele gri cu flori de culoarea canapelei;
  • Canapea în nuanțe puternice de roșu, verde sau albastru, și perdele în aceeași culoare;
  • Canapea galben muștar cu perdele într-o nuanță verzui. 

Lista poate continua la nesfârșit, însă pentru a elimina din start opțiunile nepotrivite ție, stilul de amenajare pe care dorești să-l adopți în sufragerie este un punct bun de plecare. Dacă îți place stilul modern, alege culori precum cafeniu, albastru, roșu sau alb. De asemenea, pentru a-ți amenaja camera de zi în stil industrial, optează pentru nuanțe de maro, gri argintiu sau negru. 

Alegi un covor care se asortează bine canapelei

Atunci când iei ca punct de reper covorul, sunt importante dimensiunea, culoarea, materialul și modul în care se armonizează acesta cu celelalte elemente de decor din încăpere. Pentru a potrivi covorul cu o canapea, trebuie să alegi dimensiunea corespunzătoare camerei. Apoi, o regulă simplă este să alegi o canapea de lungimea covorului. În acest mod, vei obține un echilibru estetic plăcut ochiului. 

Odată stabilită dimensiunea corectă, se alege culoarea covorului și materialul din care este fabricat. O țesătură mai durabilă și o culoare mai închisă pot fi potrivite pentru familiile numeroase. Covoarele din mătase sunt mai luxoase și se regăsesc într-o gamă largă de culori, iar covoarele din piele pot completa excepțional o canapea în nuanțe neutre.

Instrumentul pentru identificarea celor mai reușite combinații cromatice este roata culorilor. Aceasta este compusă din culori primare (roșu, galben și albastru), secundare (portocaliu, verde și violet) și terțiare (culori obținute prin combinarea unei culori primare cu una secundară). Te poți ajuta de roata culorilor pentru a găsi o schemă de culori potrivită stilului tău. 

Așadar, pune în aplicare aceste idei în maniera proprie și creează-ți camera de zi ideală. Ghidează-te după culori, materiale și texturi și îți va fi ușor să asortezi canapeaua cu celelalte elemente din încăpere într-o ambianță perfect echilibrată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net