Cum să începi ziua plin de energie și productivitate: sfaturi pentru dimineți eficiente

Ultima actualizare:

Oboseala de dimineaţă este normală pentru foarte multe persoane. Deşi este important să te concentrezi pe cauzele care stau la baza acestei oboseli pentru a te asigura că începi ziua în mod eficient şi plin de energie, sunt şi câteva moduri prin care poţi elimina aceasta oboseală imediat ce te-ai trezit. Desigur, este important să ai un somn de calitate şi să dormi suficient, însă în nopţile în care nu reuşeşti nu trebuie să îţi faci griji. Urmează doar sfaturile de mai jos şi vei reuşi cu siguranţă să îţi începi ziua bine.

Cafea / Sursă foto: https://i.ndtvimg.com
Cafea / Sursă foto: https://i.ndtvimg.com

Cafeaua de dimineaţă îţi va da un boost de energie încă de la primele înghiţituri

O cafea bună are tot potenţialul de a te trezi dimineaţa şi de a te umple de energie. Tot ce trebuie să faci este să selectezi cafeaua preferată, care să îţi aducă acel boost de energie atât de necesar în zilele în care te simţi obosit. Poţi alege din sortimentele de cafea boabe aroma preferată şi îţi recomandăm să fie boabe pentru a-şi păstra tot timpul prospeţimea. Deoarece cafeaua este bogată în antioxidanţi, îţi oferă doza zilnică de energie şi o aromă plăcută. Atunci când o consumi în cantităţi moderate, vei descoperi cum cafeaua contribuie la menţinerea unei sănătăţi optime şi la îmbunătăţirea performanţelor tale fizice. În plus cafeaua are tot potenţialul de a te proteja de bolile cardiovasculare, dar doar atunci când o consumi raţional.

Bea apă dimineaţa

Atunci când bei apă dimineața, aceasta ajută la hidratarea necesară pentru a începe ziua în forţă. De asemenea, va elimina somnolența determinată de deshidratarea uşoară din timpul nopţii, care favorizează apariţia oboselii. Atunci când vei bea apă, aceasta va stimula alte organe şi sisteme din organism şi va încuraja starea de veghe.

Întinde-te imediat ce te trezeşti

Câteva întinderi simple ajută la încălzirea musculaturii şi la o mai bună circulaţie, oferindu-ţi energie dimineaţa. Mulţi oameni se întind instinctiv dimineaţa, îşi mişcă braţele deasupra capului şi întind picioarele pe pat. Poţi să faci şi exerciţii de yoga simple care te vor ajuta la trezirea corpului şi a muşchilor.

Începe ziua cu câteva exerciţii rapide

Exerciţiile fizice atunci când eşti obosit pot să nu pară cea mai bună soluţie, dar pentru a stimula corpul sunt extrem de benefice. Aceste exerciţii rapide pe care le faci dimineaţa te vor ajuta să fii mai alert. Antrenamentul nu trebuie să fie intens. Este suficient să faci câteva minute de dans pe muzica preferată, câteva sărituri sau chiar o plimbare scurtă şi rapidă care vor ajuta la creşterea fluxului de sânge în organism şi la oxigenarea celulelor.

Începe ziua cu exerciţii de respiraţie

Exerciţiile de respiraţie pot stimula organismul pentru că ridică nivelul de oxigen, ceea ce te va ajuta să te simţi mai treaz. Cu respiraţii lungi şi profunde sau cu tehnici de meditaţie ghidate, vei fi mai alert dimineaţa. 

Evită butonul de amânare a alarmei

Atunci când te trezeşti brusc, vei fi mai alert pentru că, pe măsură ce încerci să adormi din nou, nu vei face altceva decât să oboseşti. De aceea te trezeşti confuz şi epuizat dimineaţa. Ridică-te din pat la prima alarmă şi vei descoperi cât de energic eşti.

Ţinând cont de toate sfaturile de mai sus, va fi mai uşor să obţii acele dimineţi pline de viaţă pe care cu siguranţă ţi le doreşti. O cafea, câteva exerciţii şi puţină mişcare te vor face să fii alert şi prezent imediat ce ai deschis ochii.

Dacă ești iubitor de cafea te așteptăm în magazinul nostru online, locul perfect de unde poți cumpăra și alege o cafea pe gustul tău iar noi o vom livra rapid prin curier.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net