Cum să mănânci mai sănătos în 2023? Top 6 sfaturi

Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi ne propunem câte ceva pentru anul nou care vine, fie că vrem să slăbim, fie să mâncăm mai sănătos sau chiar să ne apucăm de un sport, este important să știm cum să începem. Dacă și tu vrei să mergi pe acest drum în 2023, atunci ai făcut decizia corectă. Alimentația corectă este extrem de importantă! Așadar, dacă vrei să știi cum să mănânci într-un mod mai sănătos, citește acest articol și află ce poți face și tu!

Sursă foto: Unsplash.com
Sursă foto: Unsplash.com

Iată 6 sfaturi pe care să le urmezi

  1. Mănâncă mai multe alimente integrale

În 2023, alimentele procesate vor fi de domeniul trecutului. Astfel că, încearcă să consumi, alimente integrale, neprocesate și pline de nutrienți. Vei vedea o schimbare radicală asupra corpului tău și a stării tale generale!

  1. Încorporează mai multe alimente pe bază de plante

Este extrem de important ca în alimentația noastră să existe legume și plante. Dacă știi că acestea lipsesc din dieta ta, atunci ar trebui să vezi cum le poți include. Gândește-te ce legume și fructe îți plac și cum ai vrea să le mănânci. Sunt extrem de multe metode. Legumele pot fi fierte, la cuptor, într-un smoothie sau chiar crude. Umplerea a jumătate din farfurie cu fructe și legume la fiecare masă este o modalitate excelentă de a-ți spori aportul de vitamine, minerale și antioxidanți!

  1. Redu consumul de zahăr

Există multe motive pentru a reduce consumul de zahăr. Zahărul este un carbohidrat simplu care este absorbit rapid în fluxul sanguin. În plus, se consideră că zahărul este un factor major care contribuie la obezitate, diabet și alte afecțiuni cronice de sănătate. Prin reducerea consumului de zahăr, îți poți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală.

  1.  Nu mai mânca fast-food

Pentru mulți dintre noi mâncarea de tip fast-food este cea mai ușoară alegere, mai ales în zilele în care nu avem timp să gătim sau suntem prea obosiți. Deși pe moment este opțiunea cea mai bună, pe termen lung îți poate afecta serios sănătatea. Așadar, dacă tot nu ai timp, dar vrei să comanzi mâncare, alege ceva sănătos. De exemplu, dacă locuiești în București, foodnation.ro livrează mâncare gătită în sector 3 - poți găsi aici diferite mâncăruri gătite și opțiuni mult mai bune și sănătoase! 

  1. Fii atent la mărimea porțiilor

Este ușor să mănânci prea mult, chiar și alimente sănătoase. Trebuie să fii atent la cât de mult mănânci și urmărește să îți păstrezi porțile rezonabile. Nici prea mult, dar nici prea puțin! Întotdeauna este nevoie să găsim un echilibru, mai ales când vine vorba de alimentație.

  1.  Fă alegeri sănătoase atunci când mănânci în oraș 

Când alegi să iei masa în oraș, poți fi tentat să mănânci chestii pe care nu le ai în alimentația ta de obicei și să fie extrem de sănătoase. Totuși, este important  să cauți opțiuni sănătoase în meniu și faci alegeri inteligente, cum ar fi să comanzi pui la grătar în loc de pui prăjit. 

Așadar, efectuarea chiar și a unor mici schimbări în dieta ta poate avea un impact mare asupra sănătății tale. Urmând aceste sfaturi, poți începe să mănânci mai sănătos și să te simți din ce în ce mai bine!

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net