Cum să te bucuri de un ten mai ferm în patru paşi simpli

Ultima actualizare:

Pielea lipsită de fermitate, lăsată, reprezintă unul dintre primele semne ale îmbătrânirii şi o sursă de stres pentru foarte multe femei. Nu este de mirare că multe doamne sunt în căutarea soluțiilor potrivite care să redea fermitatea tenului, fără a apela la bisturiu.

Sursa foto: Pexels.com
Sursa foto: Pexels.com

Din păcate, în timp, celulele își pierd eficiența funcţionării și își reduc activitatea. Este în mod special cazul fibroblastelor, celule localizate în derm, care sunt la originea producerii proteinelor cruciale în menţinerea tinereţii pielii: elastina şi colagenul. Colagenul este ingredientul esențial pentru o piele fermă.

Când sinteza sa scade, pielea începe să aibă de suferit şi îşi pierde fermitatea. Deși este un proces fiziologic inevitabil, acesta poate fi prevenit și atenuat, prin câteva gesturi simple și produse cheie. Dacă şi tu vrei să-ţi tonifici tenul şi să te bucuri de o piele mai fermă şi mai suplă, iată patru sfaturi de care să ţii cont în elaborarea rutinei tale zilnice de îngrijire.

  1. Continuă să acorzi atenţie curăţării pielii

După o anumită vârstă, femeile fac adesea aceeași greșeală: îşi concentrează rutina de îngrijire exclusiv pe anti-îmbătrânire. Cu siguranță, aceasta este o alegere justificată. Cu toate acestea, ar fi ideal să acorzi atenţie şi gesturilor de bază, inclusiv celui mai important dintre toate: curățarea. Aminteşte-ţi că, dincolo de aparenta sa banalitate, este primul pas către menținerea sănătății și frumuseții pielii. Pe de altă parte, ceea ce poţi face este să alegi produse care curăţă eficient, dar care protejează bariera pielii. În magazinele de cosmetice online poţi găsi produse de curăţare adaptate oricărei vârste, bogate în peptide, ceramide şi alte ingrediente active, care curăţă cu delicateţe.

  1. Hidratează-te cu ingredientele anti-îmbătrânire

După ce pielea ta este curățată corespunzător, este timpul să te concentrezi pe tratamentele pentru fermitate. Misiunea ta principală, în acest sens, este să identifici serurile și cremele cu ingrediente active capabile să revigoreze sinteza de colagen. Printre aceste ingrediente se numără vitamina C, acidul hialuronic, retinolul, ceramidele etc. Mizează pe cremele de lifting în combinaţie cu un ser cu aceleaşi proprietăţi. De asemenea, nu uita că protejarea pielii de efectele razelor nocive ale soarelui este unul dintre cei mai importanţi paşi pe care îi poţi face pentru a te bucura de o piele frumoasă. Nu uita să te dai cu cremă de protecţie solară cu factor SPF de minim 30 în fiecare zi!

  1. Masajul este un aliat de încredere

Dacă eşti în căutarea celor mai eficiente modalități de redare a fermităţii pielii, masajul trebuie să se regăsească pe lista ta. Pe lângă faptul ca sunt foarte plăcute, masajele faciale fac posibilă revitalizarea tuturor straturilor pielii, inclusiv a faimosului derm, unde se regăsesc rețelele de colagen şi elastina, care îi conferă suplețe şi fermitate. Masajul se poate realiza pe întreaga faţă, inclusiv în zonele delicate din jurul ochilor şi buzelor. Atunci când te duci la un cabinet de cosmetică pentru un astfel de masaj, nu uita să specifici că ai vrea ca uleiul de masaj să fie unul cu proprietăți anti-îmbătrânire.  

  1.  Nu uita de vitamine

Ştiai că şi alimentaţia joacă un rol important în aspectul tenului tău? Este important să alegi nutrienţii potriviți, astfel încât să acţionezi din interior, în beneficiul fermităţii pielii. De exemplu, vitamina C este esențială într-o dietă anti-îmbătrânire: blochează radicalii liberi implicați în stresul oxidativ și încurajează proliferarea fibroblastelor. Cele mai bune surse de acid ascorbic sunt, de obicei, fructele acrişoare. Un aport optim de vitamina A va fi, de asemenea, un mare bonus în prevenirea îmbătrânirii accelerate sau premature a pielii. Bogată în antioxidanţi, vitamina A intervine în regenerarea celulelor epidermei şi, mai ales, stimulează producţia de colagen şi elastină. Aşadar, rezervă un loc special în meniurile tale morcovilor, cartofilor dulci, caiselor și verzei.

Începând cu o atenţie sporită faţă de ingredientele active din produsele pe care le foloseşti în fiecare zi şi terminând cu o dietă echilibrată, fără să uiţi de ritualurile de îngrijire specifice, şi tu poţi face paşii necesari pentru ca tenul tău să-şi recapete supleţea şi fermitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net