Cum să-ţi creşti calitatea vieţii în câţiva paşi simpli

Fiecare dintre noi ne dorim să ne bucurăm de o calitate a vieţii cât mai bună. Cu toate acestea, printre zecile de provocări cu care ne confruntăm, poate fi destul de dificil să găseşti momente de linişte în care să reflectezi la ce poţi face ca să ai viaţa pe care ţi-o doreşti. În pofida variabilelor care caracterizează individualitatea fiecăruia, există câteva aspecte generice pe care le poţi implementa şi tu, ca viaţa ta să fie mai bună. 

image

Fă mişcare

Exerciţiile fizice nu sunt un lux, ci o necesitate. Pe lângă faptul că au beneficii extraordinare pentru corpul tău, îţi ajută inclusiv sănătatea mintală. Circa 20 de minute de activitate fizică moderată, în fiecare zi, te ajută să te menţii în formă, au beneficii pentru sănătatea sistemului cardio-respirator şi pentru circulaţia sângelui. Pe de altă parte, studiile de specialitate indică faptul că mişcarea ajută la menținerea sub control a cortizolului, cunoscut şi sub numele de hormonul stresului. Aşadar, dacă vrei să ai o viaţă mai bună şi mai sănătoasă, începe şi tu să faci mişcare. Nu e nevoie să mergi la sală de câteva ori pe săptămână. O plimbare de 20 de minute, pe jos sau cu bicicleta, poate fi la fel de benefică.

Încearcă lucruri noi

Rutina este un lucru cât se poate de bun în anumite aspecte. De exemplu, ne poate ajuta să ne disciplinăm şi să parcurgem anumiţi paşi spre obiectivele pe care ni le-am stabilit. Creierului îi plac rutinele, deoarece previzibilitatea îi conferă senzaţia de stabilitate, ceea ce înseamnă că vei fi mai puţin predispus la episoade de stres crescut sau de anxietate. Pe de altă parte, prea multă rutină poate duce la un anumit sentiment de letargie şi de plictiseală. Pentru a echilibra situaţia, este recomandat să încerci, măcar din când în când, lucruri noi. Nu e obligatoriu să fie ceva senzaţional, poţi testa un nou restaurant langa Bucuresti sau să vizitezi o rudă sau un prieten care locuieşte într-un oraş în care nu ai mai fost niciodată. 

Investeşte în experienţe

Experienţele ne aduc mai multă satisfacţie decât obiectele. Este important să-ţi aminteşti acest lucru atunci când alegi cum îţi cheltui banii. Poate că vrei ultimul model de telefon care a apărut pe piaţă, dar cu siguranţă bucuria acestei noutăţi o să treacă destul de repede. Aceiaşi bani îi poţi folosi pentru a-ţi cumpăra un city-break sau pentru a încerca un zbor cu parapanta sau lecţii de ski. Amintirile pe care experienţele de acest fel ţi le oferă nu se compară cu nimic din ce-ţi poate oferi un obiect pe care, în curând, vei dori oricum să-l înlocuieşti cu un altul.  

Găseşte-ţi pasiunea

Nimic nu se compară cu a lucra într-un domeniu de care eşti pasionat. Se spune că oamenii care îşi iubesc meseria nici nu simt că muncesc. Dacă îţi e din ce în ce mai greu să mergi la actualul loc de muncă sau simţi că nu îţi oferă satisfacţia de care ai nevoie, atunci e cazul să faci o schimbare curajoasă. Află care este adevărata ta pasiune, investeşte în abilităţile care ţi-ar deschide uşa către un post sau chiar o carieră în acest domeniu şi fă paşii necesari pentru a-ţi găsi locul de muncă la care ai visat întotdeauna. Viaţa este prea scurtă ca să mergi în fiecare zi la un serviciu care nu-ţi place. Important este să-ţi faci curaj să ieşi din zona de confort şi să îţi stabileşti un plan realist prin care poţi activa în sectorul în care îţi doreşti cu adevărat. 

Calitatea vieţii tale se poate îmbunătăţi semnificativ, ţinând seama de sfaturile de mai sus şi investind constat în lucrurile care îţi aduc satisfacţii pe termen lung!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net