Cure de slăbire sănătoase - dieta Ketogenică

Astăzi vom aborda un subiect de mare interes în special în rândul femeilor care vor să se mențină în formă, dar care caută în același timp cure de slăbire sănătoase. De multe ori se întâmplă să ajungem în momentul în care nu ne mai simțim confortabil în corpul nostru sau am găsit în dulap o rochie de mult uitată și ne dăm seama că aceasta nu se mai așează pe siluetă așa cum știam.

dieta keto 1 jpg

În cele ce urmează vom discuta în amănunt despre o modalitate ușoară și sănătoasă prin care ne putem recupera silueta mult dorită. Dacă toată lumea este de părere că e greu să ții o cură de slăbire, dieta Ketogenică ne arată că acest lucru este chiar simplu și sănătos.

Ce este dieta Ketogenică?

Această dietă a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, ajungând să atragă atenția multor persoane care își doresc o siluetă de invidiat. Prin dieta Ketogenică vom avea parte de o alimentație compusă din aproximativ 30% proteine, 5% glucide și 65% grăsimi astfel reușind să recalibreze metabolismul celor care o încearcă.

Multe persoane se întreabă cum de dieta Keto care are în compoziție 65% grăsimi poate ajuta la siluetă. Răspunsul este cât se poate de logic și are la baza starea metabolică denumită cetoză. Cetoza este de fapt un proces natural ce apare prin transformarea grăsimilor în energie.

Grăsimea este împărțită în energie și corpi cetonici, mai exact produse moleculare rezultate din procesul metabolic. Cetoza are loc de obicei atunci când o persoană nu asimilează carbohidrați chiar dacă acea persoană face exerciții fizice intense ori când urmează o dietă bogată în grăsimi și cu un conținut scăzut de carbohidrați.

Avantaje și dezavantaje ale dietei Keto

Chiar dacă în prezent dieta Keto este folosită pentru pierderea în greutate, trebuie să știm că aceasta a apărut de fapt ca un instrument pentru tratarea afecțiunilor neurologice precum epilepsia, Parkinson sau Alzheimer. Un alt beneficiu al dietei Keto este reprezentat de faptul că poate controla glicemia atunci când vorbim de pacienții care se confruntă cu diabetul.

Trebuie luat în calcul și faptul că dieta Keto poate produce deficiențe de micronutrienți. Când începem această dietă este bine să ne hidratăm, tocmai datorită faptului că această dietă conține puține alimente bogate în apă, riscând astfel o deshidratare. În același timp, rinichii sunt cei care metabolizează proteinele, prin urmare este cunoscut faptul că aceștia pot fi suprasolicitați de această dietă.

Specialiștii sfătuiesc persoanele care doresc să înceapă această dietă să ceară sfatul medicilor înainte pentru a putea stabili starea de sănătate și pentru a vedea dacă acest tip de dietă este recomandat. Medicul va indica un set de analize principale urmând să stabilească dacă pacientului îi este recomandată această dietă.

image

Câte kilograme se slăbește cu această cură de slăbire?

În momentul în care suntem hotărâți să începem dieta Keto trebuie să știm următoarele aspecte. În primul rând carbohidrații și zaharurile trebuie să fie menținute la minim în timpul acestei diete. Prin urmare atenție mare la ceea ce consumăm, pentru că ne este permisă zilnic o doză de doar 40g de carbohidrați.

În același timp lichidele sunt foarte importante în această dietă, dar neîndulcite. Având grijă în prima etapă de aceste 2 specificații putem intra cu ușurință în starea de cetoză. În momentul în care s-a atins starea de cetoză trebuie avut în vedere faptul că în primele 2 săptămâni în prezența unei diete bine puse la punct si respectate și nu în ultimul rând cu exerciții fizice putem ajunge la rezultate vizibile.

Chiar dacă această dietă nu include în mod obligatoriu sportul în rutina zilnică, este cunoscut faptul că sportul face orice dietă mult mai eficientă. De aceea este recomandat să introducem in dieta noastră și sportul, de cel puțin 3 ori pe săptămână. Sportul având beneficii atât în ceea ce privește partea fizică, cât și partea psihică a unei persoane.

Pentru rezultate mult mai bune se recomandă folosirea în același timp a unor suplimente alimentare pentru slăbit - cu mențiunea să se aleagă cele compuse din ingrediente 100% naturale și atent selecționate.

Meniuri dieta Ketogenică

Dieta Keto există în mai multe tipuri. Primul tip de dietă Keto este cea standard care are în compoziție 75% grăsimi, 20% proteine și 5% carbohidrați. Un alt tip de dietă este cea ciclică, în care se urmează un regim standard timp de 5 zile consecutiv, iar în următoarele 2 zile se pot consuma mai mulți carbohidrați.

Dieta keto țintită este de fapt o dietă keto standard la care se adaugă un consum ridicat de carbohidrați înainte și după antrenamentele fizice, acest lucru ajutând la energizare. Ultimul tip de dietă keto este cea cu proteine unde bineînțeles consumul de proteine crește (35%), iar cel al grăsimilor scade (60%).

Pentru a veni în ajutorul nostru nutriționiștii au creat meniuri pentru dieta Ketogenică. Meniuri care au la bază alimente precum carnea de curcan, pui, porc, vânat, iepure sau pește alterate cu legume precum ardei, broccoli, ceapă verde sau ciuperci.

În aceste meniuri pentru dieta Ketogenică putem insera cu ușurință brânzeturi sau nuci, fructe de pădure, dar si grăsimi provenite din uleiul de avocado, cocos sau masline. În ceea ce privește partea de hidratare este bine să ținem minte că hidratarea este esențială, iar băuturile nu trebuiesc îndulcite.

image

Rețete Keto delicioase

În cele ce urmează vom face referire la câteva rețete delicioase care pot fi incluse în dieta Keto. Una din ele se numește baba Ganoush și se prepară foarte ușor și rapid, având la bază vinetele, iar în 5-8 minute avem parte de o masă delicioasă. Un alt preparat pentru iubitorii de ceapă, este supa de ceapă.

Alte rețete delicioase care pot fi incluse în dieta Keto sunt somonul la grătar, cotletul de porc împreuna cu sosuri pe bază de smântână cu broccoli, conopidă ori sparanghel în unt. O altă rețetă foarte delicioasă este smoothie cu avocado și semințe de chia.

Prepararea acestui smoothie este foarte simplă și rapidă, o cană de lapte de cocos, o jumătate de avocado congelat, o lingura de unt de nucă, o lingură de semințe de chia pe care le înmuiem în 3 linguri de apă înainte, 2 linguri de coji de cacao sau cacao pudră, o lingură de ulei de cocos. Toate acestea se amestecă cu ajutorul unui blender si obținem o gustare perfectă.

Pentru iubitorii de pizza, avem o veste. Nu trebuie să renunțăm la ea pentru această dietă. Prin urmare atât timp cât folosim în rețetă alimente indicate dietei, putem să ne bucurăm în continuare de gustul mâncării preferate. Trebuie totuși să fim atenți la aluatul din care vom face blatul de pizza: 1 ½ căni de mozzarella rasă, 4 linguri de cremă de brânză, 1 ou mare, ¾ de cană de făină de migdale, 1 linguriță de praf de copt și 1 linguriță de ierburi aromatice italiene.

Metode de slăbit eficiente care includ dieta Ketogenică

Multe persoane ajung să se înfometeze pentru o siluetă de invidiat, însă cel mai bun mod de a slăbi fără a recâștiga kilogramele înapoi este prin adoptarea unui program de slăbite graduală. Specialiștii ne îndrumă spre căteva schimbări în viața de zi cu zi pentru a scăpa de kilogramele în plus.

În primul rând este foarte important să inserăm în rutina noastră sportul care după cum am precizat este benefic atât pentru bunăstarea noastră fizică, cât și pentru cea psihică. În condițiile în care inserăm sportul, organismul nostru are nevoie de susținerea noastră pentru a prelua energie, deci alimentația este importantă, iar dieta Keto este cea care ne ajută în această privință.

Cum ne pot ajuta suplimentele alimentare când vrem să slăbim?

Știm cu toții că adoptarea unei diete Keto poate fi considerată o provocare, tocmai pentru că presupune renunțarea la multe alimente. Însă atunci când vedem beneficiile acestei diete, renunțarea la unele alimente nu va mai fi o problemă atât de mare. Prin suplimentele alimentare putem să ne ușurăm puțin adaptarea la noul stil de viață.

Suplimentele alimentare sunt de fapt acele suplimente pentru sănătate care ajută organismul să atingă mai ușor obiectivele pe care ni le propunem. Prin urmare ne putem gândi ca pe lângă dieta specifică Keto și exercițiile fizice de cel puțin 3 ori pe săptămână, să includem și suplimentele alimentare specifice.

Un supliment alimentar de calitate pentru slăbit precum cel de aici este produs din ingrediente 100% naturale și dă un randament excelent pe termen mediu. Nu există produse minune care să va ajute să slăbiți instant!

Printre beneficiile acestora se numără faptul că încă de la prima administrare procesul de ardere a grăsimii trebuie să fie stimulat. În același timp, un supliment bun acționează și pentru detoxifiere prin modalitatea rapidă de a elimina toxinele din organism.

Faptul că oferă organismului nutrienții necesari menținerii sănătății și că ajută corpul să slăbească într-un mod natural și sănătos constituie beneficiul primar al unui supliment alimentar de calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net