Cutiile de pizza și impactul lor asupra mediului

Pizza este un fel de mâncare extrem de popular în toată lumea, fiind consumată în diverse sortimente. Orice listă a celor mai îndrăgite feluri ar fi cu siguranță incompletă fără pizza. Aceasta a fost servită de câteva sute de ani și s-a aflat într-o continuă evoluție din momentul în care a fost inventată și până în prezent.

Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Pentru că reprezintă un produs care este luat adesea la pachet sau comandat la domiciliu prin intermediul firmelor care oferă astfel de servicii, cea mai frecventă formă de împachetare este cutia clasică de carton. După ce produsul este consumat, rămâne cutia, care ajunge cel mai adesea direct la coșul de gunoi. Tocmai pentru că numărul lor este atât de mare, ar fi extrem de bine ca aceste ambalaje să fie reciclate.

Cu siguranță ați auzit despre reciclare, mai ales având în vedere campaniile de promovare care au fost din ce în ce mai frecvente, atât la televizor, cât și în mediul online. Reciclarea nu este un moft sau o tendință, ci este o problemă la care cât mai multe persoane trebuie să contribuie pentru a găsi o rezolvare, de la persoane fizice până la persoane juridice, companii. De asemenea, impactul pe care îl au deșeurile asupra sănătății umane și asupra mediului este foarte mare.

Pentru a înțelege de ce este important să știți ce se întâmplă efectiv cu acestea, trebuie să înțelegeți că atunci când deșeurile se amestecă la gunoi și sunt arse, multe substanțe poluante și periculoase sunt eliberate în atmosferă.

În schimb, pentru a evita astfel de incidente, o mare parte dintre aceste deșeuri ar putea fi transformate în alte obiecte utile, crescând astfel gradul de poluare și permițând regenerarea resurselor naturale din ce în ce mai puține în timp.

Deci, dacă am fi cu toții mai conștienți de cât de gravă este această problemă și mai implicați în a interveni activ, ne-am putea da seama de importanța reciclării și de ce este bine ca unele lucruri să fie refolosite într-o formă nouă. Acest lucru se poate realiza în cazul multor obiecte, mai ales ambalaje, de diverse categorii și din diverse materiale.

Pot fi cutiile de pizza reciclate pentru a susține dezvoltarea sustenabilă și protecția mediului pe termen lung?

Bineînțeles! Aceste cutii de pizza sunt confecționate din material biodegradabil, fiind de asemenea și reciclabile. Când sunt realizate așa cum trebuie și în condiții ideale, o cutie de pizza are nevoie de aproximativ 90 de zile pentru a se descompune.

De ce sunt biodegradabile?

Aceste cutii sunt biodegradabile în primul rând datorită materialului conceput din mai multe foi de hârtie lipite împreună, care fac întregul ambalaj să fie biodegradabil. Inclusiv substanța utilizată pentru a le lipi contează extrem de mult.

De exemplu, cele lipite cu ceară nu sunt biodegradabile tocmai din acest motiv. Totuși, există câteva criterii care trebuie respectate pentru a putea recicla acest tip de ambalaj.

Reguli de reciclare

În primul rând, un caz mai problematic este cel al cutiilor folosite, care prezintă urme de mâncare. În mod evident așa se întâmplă în majoritatea cazurilor în care ne gândim la reciclarea lor. Totuși, este important să știți că acestea sunt apte de a fi reciclate doar dacă sunt uscate, nu mai au mâncare și nu prezintă urme evidente de grăsime, ulei sau sos.

Chiar și cele mai mici urme transformă cutia de pizza într-un produs care nu este apt pentru a fi reciclat. Ignorarea acestui criteriu poate face mai grea munca celor care se ocupă de proces și chiar poate duce la contaminarea altor materiale care urmează să fie reciclate.

În al doilea rând, este important felul în care putem recicla cutiile de pizza. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin a tăia cutiile curate în bucăți mici și îndepărtarea resturilor menajere în cazul în care acestea există. Dacă o parte din cutie prezintă urme de grăsime sau ulei, aceasta poate fi tăiată și poate fi reciclată doar partea curată.

În majoritate locurilor, coșurile de gunoi destinate reciclării au culoarea verde, tocmai pentru a se diferenția de celelalte și a indica acest lucru. Astfel este mult mai ușor să-ți amintești să reciclezi și să ai grija de mediul înconjurător.

În afară de reciclarea propriu-zisă există alte modalități de a utiliza o cutie de pizza?

În primul rând, aceasta poate fi utilizată ca ambalaj pentru alte feluri de mâncare, dacă aceasta este curată sau chiar pentru a depozita sau a transporta alte tipuri de obiecte în siguranță.

De asemenea, acestea pot fi utilizate în diferite activități creative, tocmai pentru că este vorba de un suport tare care este mult mai greu de găsit sau de cumpărat în papetărie.

Astfel, cutia poate deveni un suport dur pentru pictură, un suport din care pot fi realizate alte obiecte – suporturi pentru creioane, pentru dosare, etc. sau orice obiecte și decorațiuni vă doriți să recreați. Internetul vă pune la dispoziție extrem de multe surse de inspirație care vă pot ajuta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net