De ce apar durerile musculare și cum poți scăpa de ele definitiv

Ultima actualizare:

Durerile musculare sunt frecvente și oricine se poate confrunta cu această problemă la un moment dat, având în vedere că pot fi cauzate de o serie de activități de rutină sau însoțesc alte afecțiuni. Corpul uman are țesut muscular în aproape toate zonele, astfel că aceste dureri pot fi resimțite oriunde. În multe situații, ele trec de la sine, dar în funcție de cauza apariției este posibil să persiste și să afecteze destul de serios calitatea vieții, astfel că este necesar să intervenim și să luăm măsuri pentru îndepărtarea lor. 

image

Iată care sunt principalele cauze ale apariției durerilor musculare și cum poți scăpa definitiv de ele: 

Suprasolicitarea 

Este, poate, cea mai frecventă cauză a durerilor musculare. Poate apărea în diverse zone ale corpului, în funcție de genul de activitate pe care o desfășori în mod curent sau cu care te întâlnești la un moment dat. Suprasolicitarea fizică poate provoca tensiuni sau întinderi musculare și atunci apare durerea, care persistă câteva zile sau perioade mai îndelungate.

Persoanele care fac sport sunt mai expuse acestui risc, dar durerile musculare pot apărea și după ce te întorci de la piață cu mai multe plase decât duci în mod normal. Cert este că toate persoanele vor suferi la un moment dat în viață de dureri musculare din cauza suprasolicitării. 

La prima vedere pare o problemă minoră, însă o banală durere musculară îți va limita mișcările și îți va afecta somnul, ca să amintim doar de cele mai frecvente efecte. Însă te poți trezi și cu probleme medicale serioase, cum ar fi entorse, rupturi musculare și chiar fracturi.

De mare ajutor pentru îndepărtarea durerilor musculare este masajul. Este complicat să-ți faci o programare la masaj ori de câte ori se simte nevoia, însă, din fericire, acum ai acces la tot felul de dispozitive profesionale pe care le poți lua acasă, cum ar fi fotoliile de masaj. 

Stresul 

Stresul este o altă cauză destul de des întâlnită a durerilor musculare. În momentele de tensiune, corpul produce hormoni care tensionează mușchii și măresc sensibilitatea la durere. Din acest motiv, multe persoane se plâng de dureri de spate după o zi de muncă, deși corpul nu a fost suprasolicitat.  

În aceste situații, o baie caldă rezolvă o mare parte a problemei, însă trebuie să conștientizezi că stresul are și efecte nebănuite și ai face bine să elimini din viața ta situațiile tensionate. 

Traumatisme 

Traumatismele musculare apar atunci când îți forțezi corpul foarte mult ridicând obiecte foarte grele, de exemplu, sau în situațiile în care exagerezi cu sportul ori uiți de exercițiile de încălzire.  

Însă durerile musculare pot avea și alte cauze în afara celor trei enumerate mai sus și care sunt, într-adevăr, cel mai des întâlnite. Astfel, conform Health Line, durerile musculare pot însoți sindromul oboselii cronice, infecții, cum ar fi gripa sau infecțiile bacteriene, o serie de tulburări autoimune, cum ar fi lupusul sau utilizarea anumitor medicamente.  

Dacă ai o durere musculară inexplicabilă și care persistă mai multe zile și după ce faci masaj și băi calde, îți recomandăm să te adresezi medicului.  

Foto: Pexels 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net