De ce construcția unei case din cărămidă este o alegere excelentă în 2022?

Ultima actualizare:

Potrivit specialiștilor în domeniu, piața imobiliară va fi în continuă creștere în acest an. Investitorii, cumpărătorii de case și constructorii sunt interesați de noile tendințe din 2022 în construcția de case, ce sunt influențate de mai mulți factori, printre care și de pandemia de coronavirus. 

1  Click (1) (1) jpg

Aceste tendințe sunt: 

- Costul construcției ar trebui să scadă în 2022 pentru constructori, însă problema inflației a afectat industria prelucrătoare, iar asta a dus la creșterea prețurilor la materialele de construcție pentru case; oamenii sunt interesați de materiale de construcții și bricolaj de calitate înaltă, la prețuri reduse, precum cele de pe Grinzi.ro

- Deși prețurile la locuințele noi au crescut, totuși cererea în 2022 este semnificativă, deoarece mulți cumpărători de case și-au economisit bani din timp

- Prețurile la case vor crește în 2022, cumpărătorii vor fi mult mai atenți la încheierea tranzacțiilor, vor evalua mai bine ofertele de pe piața imobiliară.

Construcția unei case din cărămidă și eficiența energetică

image

Dacă vrei să-ți construiești o casă nouă în acest an, atunci îți sugerăm să optezi pentru o construcție din cărămidă. Avantajele oferite sunt următoarele: 

- Siguranță împotriva daunelor vântului și împotriva incendiilor; pereții din cărămidă nu sunt predispuși la foc, putregai, insecte

- Întreținerea este redusă

- Creșterea duratei de viață mai ales dacă este construită corect și cu materiale de cea mai bună calitate

- Proprietăți de economisire a energiei, de rezistență și durabilitate

- Fundația este mai puternică, mai groasă și mai scumpă, pentru că la o casă din cărămidă baza trebuie să susțină o structură mai grea, comparativ cu o casă din lemn la care cu siguranță cadrul clădirii este mai ușor

- Ridicarea pereților din cărămidă necesită multă muncă, iar în plus, ei nu vor putea fi și izolați în același timp; prin urmare, termoizolarea se va face atunci când casa va fi în picioare

- Cărămida are o conductivitate termică ridicată, este mai durabilă și ecologică, comparativ cu alte materiale; o casă din cărămidă reține mai multă căldură decât la o casă din lemn, dar trebuie încălzită (atât aerul, cât și pereții); dacă grosimea pereților la o casă din cărămidă este mai mare, atunci casa va fi și mai confortabilă, ea va menține căldura mai mult timp

- Microclimatul în interior la o casă din cărămidă este plăcut.

image

În ziua de azi, datorită tehnologiilor moderne de construire a caselor din cărămidă și a materialelor performante folosite, aceste locuințe au structuri fiabile și de înaltă calitate. Despre casele din cărămidă se spune că au costul de construcție mai mare, decât cel al caselor din lemn. 

În 2022, casele din cărămidă sunt încă în topul preferințelor oamenilor, care  își doresc o locuință nouă. Unii preferă casele din lemn, care sunt de asemenea durabile, iar alții decid să facă investiții mai economice, respectiv să cumpere case ce sunt realizate din alte materiale, care au prețul mai mic. 

image

Când se construiește o casă se ține cont și de capacitățile financiare proprii. Foarte important este să se folosească materiale foarte bune și să se găsească un constructor de case cu experiență în domeniu. 

Experții în construcții de case recomandă oamenilor să opteze totuși pentru case noi, pentru că avantajele oferite de acestea sunt cu mult peste cele ale unei case uzate. Ei cred cu tărie că în cazul unei case noi, construirea oferă mai multă certitudine decât cumpărarea unei case vechi, care ar putea necesita o lucrare complexă de renovare. 

image

O casă veche are nevoie de mai multă întreținere, pentru că mereu se va strica ceva. Pot apărea în timp și diferite defecțiuni la instalațiile sanitare, la țevile galvanizate care probabil sunt deja afectate de rugină. Ele pot avea și probleme de izolație, care trebuie rezolvate și deci vor necesita cheltuieli suplimentare. 

Deși se spune despre casele vechi că au multe dezavantaje, totuși ele au rezistat multor furtuni și la unele dintre ele, construcția s-a făcut cu o atenție meticuloasă la detalii. Unele au spațiu mai mare pentru garaje și curți, au amenajări peisagistice superbe și copaci bătrâni, care oferă umbră. Cele mai scumpe case din ziua de azi, probabil sunt acelea poziționate mai aproape de centrele orașelor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net