Dieta cu semințe de canabis: TOP 5 beneficii nutriționale

Ultima actualizare:

Cunoscute pentru beneficiile relaxante și medicinale, semințele de canabis pot îmbogăți dieta ta cu diferite componente proteice și hrănitoare. Datorită fibrelor conținute în aceste semințe, digestia va fi încetinită și nutrienții din alimente vor fi absorbiți cu ușurință. Introducerea semințelor de canabis ar putea deveni un supliment perfect pentru orice dietă.

Dieta cu semințe de canabis. Sursă foto: Pexels.com
Dieta cu semințe de canabis. Sursă foto: Pexels.com

Iată aici câteva beneficii ale consumului semințelor de canabis:

  1. Sursă bună de proteine

Semințele de canabis sunt o sursă de proteine pe bază de plante, care pot fi echivalente cu cele obținute din carne. Proteinele conținute în aceste semințe furnizează organismului toți aminoacizii necesari și întăresc mușchii corpului. Aceasta ar însemna să adaugi trei linguri de semințe de canabis în mâncarea ta și vei beneficia de 11g de proteine. Potrivit specialiștilor, femeile au nevoie zilnic să consume într 59 și 102 grame de proteine, iar bărbații - între 67 și 114 grame.

  1. Sursă de energie pe tot parcursul zilei

Fie că ți-ai propus să scazi din greutate sau mănânci puțin și ai nevoie de o sursă alternativă și sănătoasă de energie, semințele de canabis te vor ajuta în demersul tău. Pentru a obține rezultate vizibile în timpul dietei pentru slăbit, poți utiliza semințele de canabis în calitate de supliment. Acestea vor ajuta datorită aportului ridicat de proteine vegetale, care vor elimina poftele și gustările nesănătoase. Dacă mănânci mai puțin, un supliment de semințe de cannabis din România de la Seedsmafia.ro te va ajuta să ai energie pe parcursul întregii zile. Pe lângă sursa de energie, aceste semințe vor oferi mâncării un gust mai plăcut.

  1. Sunt bogate în vitamine și minerale

Pe lângă valoarea nutritivă ridicată, semințele de canabis sunt bogate în minerale și vitamine, precum magneziu, fier, zinc, vitaminele A, B, D, E, fosfor, potasiu, calciu. Spre exemplu, magneziul este eficient la combaterea stărilor depresive, iar fierul facilitează producerea de oxigen în organism și este un component esențial al celulelor roșii ale sângelui. Toate aceste minerale și vitamine pot fi obținute pe cale naturală și au un rol semnificativ în funcționarea creierului , alimentarea sângelui cu oxigen, precum și la menținerea oaselor puternice, datorită conținutului de calciu.

  1. Pot reduce durerile premenstruale 

În prezent, nu au fost identificate cauzele sindromului premenstrual (SPM), însă există metode care ar putea reduce efectele acestui sindrom. Potrivit cercetărilor, 1 sin 3 femei suferă de SPM, iar o femeie din 20 are simptome severe, astfel încât îi perturbă regimul. Asta ar însemna că, cel puțin câteva zile ale fiecărei luni, aproape 85% dintre femei suferă de anumite dureri menstruale, tulburări de dispoziție, sâni dureroși și alte simptome. Toate acestea pot fi atenuate prin consumul de acizi grași esențiali, care se găsesc în cantități ridicate în semințele de canabis.  

  1. Contribuie la tratarea insomniei

Persoanele care se confruntă cu insomnia, pot încerca consumul semințelor de canabis în regimul alimentar zilnic. Prin urmare, aceste semințe ar duce la relaxarea mușchilor și controlul sistemului nervos. Acest lucru este datorat conținutului ridicat de magneziu din semințele de canabis, care ajută la producerea serotoninei, care este ulterior transformată în melatonină - hormonul somnului.

Așadar, introducerea semințelor de canabis în alimentație ar aduce o serie de beneficii nutritive pentru sănătatea corpului. Acestea pot fi consumate crude sau prăjite și pot fi adăugate în diferite rețete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net