Hernia de disc lombară: când este indicat tratamentul chirurgical?

Hernia de disc este una dintre cauzele frecvente ale durerii lombare și se produce în urma uzării discului intervertebral, care își exteriorizează conținutul și împinge astfel structurile vecine, rădăcinile nervoase de la nivelul măduvei spinării. Mai mult de jumătate dintre adulți au dureri de spate, la un moment dat în viață. Pentru multe persoane, episoadele de durere de spate limitează desfășurarea activităților zilnice.

image

Hernia de disc lombară este, totodată, și cel mai frecvent tip de hernie de disc, deoarece zona lombară este cea mai solicitată mecanic. Se manifestă în principal prin durere, inițial locală, care apare brusc, apoi prin dureri iradiate în unul sau în ambele membre inferioare, amorțeli și parestezii, cu o localizare variabilă în funcție de nivelul vertebral la care s-a produs hernia. Durerea se accentuează, de obicei, la mișcare, dar intensitatea ei depinde de gradul de herniere a discului intervertebral.

Tratamentul herniei de disc lombare se individualizează pentru fiecare pacient în parte. Medicația antiinflamatoare acționează de cele mai multe ori doar asupra simptomatologiei dureroase, dar nu rezolvă cauza durerii. Dacă nicio metodă de tratament medical conservator nu dă rezultate, se recomandă intervenția chirurgicală.

Tratamentul chirurgical al herniei de disc lombare este indicat în situațiile în care durerea nu cedează la tratamentul conservator și întotdeauna când există un pericol iminent de paralizie a membrelor inferioare. Tratamentul modern al herniei de disc lombare este minim invaziv, cu rezultate imediate spectaculoase. Neurochirurgia minim invazivă folosește aborduri fine și tehnici chirurgicale complexe, scade riscul de complicații neurologice și rata infecțiilor și asigură o recuperare postoperatorie rapidă. Reducerea duratei de spitalizare la doar 2 zile și recuperarea rapidă după intervenția chirurgicală pentru hernia de disc lombară sunt extrem de importante pentru confortul fizic și psihic al pacienților.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de tratamente moderne, de mare precizie, în condiții de siguranță maximă, pentru întreaga patologie neurochirurgicală. Medicii de la SANADOR operează cu ajutorul unor echipamente performante, de ultimă generație, indispensabile pentru neurochirurgia modernă: microscopul operator Zeiss Kinevo 900 și sistemul avansat de neuronavigație Medtronic.

Pentru diagnosticarea corectă și precisă a herniilor de disc, pacienții sunt investigați RMN la SANADOR cu cele mai moderne aparate RMN Siemens – Magnetom Vida și Magnetom Skyra, ambele cu putere de 3 Tesla, capabile să ofere detalii extrem de importante cu privire la poziția herniei și raporturile acesteia cu alte structuri – măduvă, nervi spinali, repere osoase etc.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub lia bugnar png
george burcea lurch jpg
horoscop jpg
cub Andreea Perju png
cub andrele png
celine dion jpeg
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
cub camelia șucu (1) png
image
image
image
image
image
image
calatorie gadget granita harta Sursa foto: Framey.io
gradina chitara meditatie terasa
horoscop jpg
oversize sau mulata ce rochie va fi in tendinte in acest sezon jpg
zodia care consuma alcool jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg