Încălzirea în pardoseală: 5 motive pentru care este o alegere potrivită pentru casa ta

Construirea unei case este un proiect ├«ndelungat, care trebuie tratat cu mult─â seriozitate ╚Öi implicare. Pentru c─â este o investi╚Ťie foarte mare ╚Öi de lung─â durat─â, este important s─â te informezi din timp ├«n leg─âtur─â cu tot ce presupune aceast proiect ╚Öi s─â discu╚Ťi cu speciali╚Öti ├«n domeniu, ca s─â te asiguri c─â vei face cele mai bune alegeri. Sistemul de ├«nc─âlzire al casei este una dintre alegerile importante de f─âcut, trebuie s─â fie eficient din punct de vedere al consumului de energie, s─â ofere o inc─âlzire adecvat─â ├«ntregii suprafe╚Ťe ╚Öi bine├«n╚Ťeles, s─â se ├«ncadreze ├«n bugetul alocat.┬á

Încălzirea prin pardoseală
Încălzirea prin pardoseală

├Än ultimii ani, ├«nc─âlzirea ├«n pardoseal─â a ├«nceput s─â fie op╚Ťiunea cea mai agreat─â de c─âtre cei care i╚Öi doresc sa i╚Öi construiasc─â o cas─â. Este o op╚Ťiune ce prezint─â numeroase avantaje ╚Öi beneficii, ├«ns─â presupune ni╚Öte costuri destul de mari ╚Öi o instalare cu un grad de dificultate crescut.

Cum func╚Ťioneaz─â ├«nc─âlzirea ├«n pardoseal─â?

┬á┬á┬á┬á┬á├Än func╚Ťie de principiul de func╚Ťionare, se disting dou─â tipuri: ├«nc─âlzire electric─â ╚Öi ├«nc─âlzire prin agent termic. ├Änc─âlzirea electric─â presupune instalarea ├«n podea a unor cabluri ├«nc─âlzitoare care au proprietatea de a transforma curentul electric care trece prin ele, ├«n c─âldur─â, ce este apoi transferat─â c─âtre suprafa╚Ťa pardoselii. ├Änc─âlzirea prin agent termic reprezint─â practic ├«nc─âlzirea cu ap─â, ce se realizeaz─â cu ajutorul unor ╚Ťevi de polietilen─â instalate ├«n pardoseal─â, ce preiau ap─â fierbinte de la sistemul de ├«nc─âlzire central─â. ╚Üeava de polietilen─â reticulat─â este alegerea ideal─â pentru acest tip de ├«nc─âlzire, av├ónd proprietatea de a rezista la temperaturi ridicate, fiind rezistent─â la coroziune ╚Öi fiind foarte flexibil─â ╚Öi usor de utilizat. Av├ónd numeroase utiliz─âri ╚Öi propriet─â╚Ťi, ╚Ťeava de polietilen─â poate fi folosit─â ╚Öi ├«n sisteme gospod─âre╚Öti pentru transportul apei reci potabile, iar pe site-ul celor de la Shop-einstal.ro g─âsi╚Ťi o gam─â variat─â de dimensiuni, la pre╚Ťuri accesibile.

      Principalele avantaje ale încălzirii în pardoseală 

  1. Confortul oferit - confortul termic oferit de încălzirea prin pardoseală este net superior, aceasta producând o căldură radiantă la nivelul podelei și asigurând o încălzire uniformă a camerei, comparativ cu clasicele calorifere, ce încălzesc doar aerul din proximitate.
  2. Mai mult spa╚Ťiu liber - pentru c─â ╚Ťevile vor fi montate sub pardoseal─â, ├«╚Ťi va r─âm├óne mai mult spa╚Ťiu liber pentru amenajat ╚Öi decorat. ├Äns─â trebuie s─â ai ├«n vedere unde vor fi amplasate corpurile de mobil─â, pentru c─â acestea vor bloca c─âldura ╚Öi vor duce la supra├«nc─âlzirea instala╚Ťiei.
  3. Sistem mai economic - s-a dovedit faptul ca sistemul de ├«nc─âlzire prin pardoseal─â este cu p├ón─â la 25-30% mai eficient, c─âldura ridic├óndu-se uniform de la nivelul podelei, oferind astfel un confort sporit. 
  4. Calitatea aerului ├«mbun─ât─â╚Ťit─â - datorit─â faptului c─â mi╚Öcarea aerului ├«n ├«nc─âpere este mult mai redus─â, iar praful nu mai circula at├ót de mult.
  5. Simplu de utilizat - odat─â ce se termin─â instalarea, sistemul nu mai are nevoie de nicio ├«ntre╚Ťinere ╚Öi ofer─â garan╚Ťie de func╚Ťionare pe o perioad─â ├«ndelungat─â, iar cu ajutorul termostatului de camer─â po╚Ťi men╚Ťine o temperatur─â constant─â ├«n toat─â casa.

┬á┬á┬á┬á┬á┬á├Än concluzie, datorit─â avantajelor multiple, sistemul de ├«nc─âlzire prin pardoseal─â este o op╚Ťiune de luat ├«n calcul atunci c├ónd te g├ónde╚Öti la construc╚Ťia unei case. De╚Öi costurile instal─ârii unui astfel de sistem pot p─ârea mari comparativ cu clasicele radiatoare, cu siguran╚Ť─â vei g─âsi op╚Ťiuni de sisteme care s─â se ├«ncadreze bugetului alocat ╚Öi care, pe termen lung, te vor ajuta s─â economise╚Öti ╚Öi s─â ai un confort sporit ├«n propria cas─â.

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (1) jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY
7dk28ju7dQSbDtVJazOYDjc6UwLYbuuqW uSDgTl9Oq9o6KBkEqax4sEGHNYtsO7rYOIB1kscU5M5sZLBkKepARmXjhHiuQ9yo 5tmivtJ nCglmiv9zk0bjGh2R ZCIgywT4  uHIm86Vsc2asOFcE
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com