#podcasteurovisionestitu. Andreea D. face show cu un dans de sute de ani reinventat pentru Eurovision

„Dragostea mea pentru muzică a plecat de la folclor. În vacanţe stăteam la bunica, mare fan „Tezaur folcloric”, şi aşa am descoperit pasiunea pentru muzică, interpretând muzică populară”, mărturiseşte Andreea D, concurenta care, alături de Folclor Orchestra, propune pentru Eurovision melodia "Periniţa mea".

image

#eurovisionestitu, colaborarea dintre TVR şi Bucureşti FM, continuă în sistem podcast cu un nou artist din finala Selecţiei Naţionale, care va avea loc pe 11 februarie. Se ştie că drumul spre Liverpool începe la podcast #eurovisionestitu, iar în acest episod Laura Fronoiu şi Răzvan Petre stau de vorbă cu Andreea D (Andreea Păduraru), artist cu o importantă activitate internațională.

Vă amintiţi de „All My People”, melodia care se bucura de mare succes în 2011? S-a născut din colaborarea cu Sasha Lopez şi i-a adus Andreei D numeroase premii, incluzând două Discuri de Aur, pentru vânzările din Canada și Japonia, precum și peste 75 de milioane de vizualizări pe YouTube. Andreea D a colaborat şi cu Dj Sava, iar din 2011 interpreta își începe cariera solo.

În anul 2022, Andreea D, alături de compozitorul Silviu Păduraru, au înființat un nou proiect, „Andreea D Folclor Orchestra” pentru a readuce în atenția publicului folclorul și tradițiile românești, interpretate într-o manieră modernă. „Vreau să atrag publicul tânăr de partea muzicii populare”, spune Andreea D.

De ce a ales melodia „Periniţa mea” pentru Eurovision? „Este cel mai vechi dans de dragoste din România. Are sute de ani. „Periniţa” a plecat din satul Bătrâni, judeţul Prahova. Este singurul care se joacă în toate regiunile din România şi care a ajuns şi internaţional”, spune artista, care adaug[ şi că melodia are toate atuurile: folclor, poveste şi mesaj.

Cele le răspunde celor care spun că piesa este plagiată, dar şi care este cel mai măgulitor lucru citit în mediul online despre "Periniţa mea", aflați urmărind podcastul TVR şi Bucureşti FM, #eurovisionestitu, pe platformele de podcast ale TVR și pe contul de YouTube al Televiziunii Române, iar de luni până vineri, pe 98,3 FM - Bucureşti FM, de la 12.30.

În finala Selecției Naționale ESC 2023, din 11 februarie, s-au calificat 12 piese muzicale: "Call on me" - Deiona, "No time for me" - Andrada Popa, "Take you home" - Ocean Drive, "Puppet" - Amia, "Statues" - Andrei Duțu, "D.G.T. (Off and on)" - Theodor Andrei, "Lele" - Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros, "Bla Bla Bla" – Aledaidcea, "Faralaes" - Adriana Moraru, "Hai vino" - Maryliss, JaxMan "Bad&Cool" și "Periniţa mea" - Andreea D Folclor Orchestra.

Reamintim că Eurovision Song Contest 2023 va avea locul acesta în Marea Britanie, țara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala, pe 13 mai 2023.

image
image
image
image
image
image
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
femeie trista Sursă: pixabay.com
image
actualitate.net
image
actualitate.net