TOP 5 preparate simple pentru grătar reuşit

Grătarul sau barbeque-ul se număra printre cele mai populare activităţi, dar oferă şi unele dintre cele mai apreciate preparate din întreaga lume. Atunci când te gândeşti la grătar, cu siguranţă ai în minte preparate precum ceafa de porc la grătar, micii, pulpele de pui sau salată de vară. 

Frigărui / Sursă foto: Pexels
Frigărui / Sursă foto: Pexels

Vestea bună este că există o mulţime de varietăţi de barbeque pe care le poţi încerca pentru a te bucura de cel mai bun gust şi de noi experienţe.

Descoperă TOP 5 preparate simple pentru un barbeque reuşit:

Salată de crudităţi cu maioneză

Salată de vară cu roşii, ceapă, castraveţi şi/sau brânză este o super alegere pentru grătar, însă nu este singura. O altă reţetă foarte gustoasă pe care o poţi încerca este salată de crudităţi cu maioneză. Poţi opta pentru legume precum morcovul, ţelina, ridichea sau chiar varza, pe care să le dai pe razătoare. Adăugă sare, piper şi un sos pe bază de maioneză. Dacă îţi doreşti o variantă fără produse de origine animală, alege maioneza vegană.

Burgerul

Burgerul este un preparat de bază la multe barbeque-uri, pe care nu ai vrea să îl omiţi, deoarece este delicios. Poţi opta pentru o mulţime de varietăţi de burger, de la cel clasic de vită şi până la cel cu pui crispy, brânză halloumi sau pulled pork. Dacă vrei să prepari carnea rapid, poţi folosi şi un grătar electric, precum cele de pe altex.ro, pe care le găseşti la super preţuri. Nu uita să adaugi legume, sosuri şi brânzeturi în burger, pentru un gust desăvârşit.

Frigăruile

Frigăruile sunt un alt preparat de bază pentru grătar, pe care le poţi realiza rapid. Frigăruile de pui, vita sau porc cu ceapă, ardei şi dovlecel sunt o variantă simplă pe care o poţi alege. Dacă vrei un gust mai bogat al cărnii, optează pentru oaie sau miel. 

Frigăruile merg de minune cu sosuri pe bază de iaurt, maioneza sau ulei de măsline.

Frigăruile dulci

Frigăruile dulci sunt un super desert pentru un barbeque reuşit. Tot ce trebuie să faci este să combini bezelele moi sau marshmallows cu un fruct la alegere. Începe prin a pune pe un băţ de frigăruie, alternativ, câte o căpşună şi o bezea. Mai apoi, le vei pune puţin pe grătar până se rumenesc şi desertul este gata. În loc de căpşuna poţi alege orice alt fruct, în funcţie de preferinţe.

Ciupercile pleurotus

Ciupercile pleurotus sunt ideale pentru cei ce ţin post sau au o dietă vegană. Textura lor se aseamănă cu cea a cărnii, aşa că sunt numai bune de pus pe grătar. Spală şi usucă ciupercile, iar înainte de a le pune pe grătar condimentează-le cu mirodenii de barbeque. Rumeneşte-le bine pe ambele părţi şi serveşte-le cu sosuri diverse.

Există o mulţime de preparate perfecte pentru grătar, însă este o idee bună să le alegi pe cele mai gustoase şi uşor de preparat. Foloseşte ideile de mai sus pentru a pregăti un grătar de nota 10 fără prea mult stres şi bătaie de cap.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
horoscop webp
flori de soc jpg jpeg
zodii meteoriti png
horoscop, zodii, stres jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net